Per aukcioną gautos lėšos – Ukrainai paremti

Tarptautinė paramos Ukrainai grupė „Blue/Yellow“, atstovaujama žinomo režisieriaus Jono Ohmano, bendradarbiaudama su Seimo nariu Remigijumi Šimašium, pianiste Gražina Ručyte-Landsbergiene, Vilniaus miesto savivaldybe, prieš Kalėdas, gruodžio 21 d., Vilniaus rotušėje rengia meno darbų aukcioną.  Lėšos, gautos už aukciono metu parduotus darbus, bus skirtos Ukrainos kariuomenei ir ten kovojantiems savanoriams remti.

Režisierius, filmo „Nematomas frontas“ kūrėjas J.Ohmanas yra vienas aukciono iniciatorių.<br>M.Kulbio nuotr.
Režisierius, filmo „Nematomas frontas“ kūrėjas J.Ohmanas yra vienas aukciono iniciatorių.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 12, 2014, 2:51 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 7:59 AM

„Lietuvos visuomenininkai Ukrainoje daro daug, kad mūsų valstybės vardas toje šalyje būtų tariamas su didele pagarba. Lietuvos visuomenininkų indėlis į Ukrainos laisvės kovas - neginčijamas ir neįkainojamas, tą pripažįsta ir Lietuvos politikai, ir Ukrainos valdžia“, – neslepia vienas iš „Blue/Yellow“ vadovų, žinomas režisierius ir filmo „Nematomas frontas“ kūrėjas J.Ohmanas.

Į Lietuvoje veikiančios tarptautinės paramos Ukrainai visuomenininkų grupės „Blue/Yellow“ kvietimą prisidėti prie rengiamo paramos aukciono atsiliepė 54 menininkai iš Lietuvos, Ukrainos, Švedijos ir Vokietijos. Europos menininkai susivienijo, siekdami prisidėti prie pagalbos Ukrainai, kovojančiai su agresore Rusija ir vietos separatistinių kovotojų pajėgomis.

„Dabar, kalbant apie įvykius Ukrainoje, mes esame kantrumo ir atkaklumo išbandymo etape. Pripažinkime, kad žmonės Ukrainos rytuose šiuo metu kovoja ir už mūsų laisvę. Turime sąžiningai sau atsakyti į klausimą, ar kiekvienas pajudinome bent pirštą, kad jiems padėtume“, – teigia Seimo narys liberalas R. Šimašius.

Aukcionui pateikta apie 80 darbų, kurie skirtingi savo stiliumi, technika. Čia yra paveikslų, skulptūrų, tekstilės, juvelyrikos darbų. „Ypač malonu, kad mums padeda žinoma Ukrainos galerininkė Tatjana Kalita, kuri tiesiogiai rūpinosi ukrainiečių menininkų darbų pristatymu į aukcioną“, – sako Jūratė Sližytė, aukciono sumanytoja.

Tarptautinė paramos Ukrainai grupė „Blue/Yellow“ pagalbai Ukrainai nuo šios vasaros jau skyrė iki 200 tūkst. litų vertės paramą, kurios didžioji dalis skirta suaukotais daiktais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?