Žymiausio trombonininko pasaulinė premjera nuskambės Vilniuje

Nacionalinėje filharmonijoje šeštadienį koncertuos vienas žymiausių pasaulio trombonininkų Christianas Lindbergas, sostinėje kartu su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru atliksiantis jo sukurtą „Kundraano trilogiją“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-12-16 13:27, atnaujinta 2018-01-19 01:51

Tai muzikinė istorija apie amžiną ir nūnai aktualumo neprarandančią gėrio ir blogio kovą, žmogaus ir šėtono susidūrimą. Iki šiol pasaulio koncertų salėse buvo atliekamos pavienės trilogijos dalys, o Vilniuje nuskambės pasaulinė visos trilogijos premjera. Koncerte taip pat skambės Igorio Stravinskio rusų liaudies motyvais sukurto baleto „Ugnies paukštė“ siuitos.

Daugiau kaip 300 kūrinių trombonui premjerų atlikėjas, įrašęs daugiau kaip 70 solinių kompaktinių plokštelių, dirigentas, kompozitorius ir trombono virtuozas Ch. Lindbergas yra minimas tarp svarbiausių XX a. varinių pučiamųjų atlikėjų greta Mileso Daviso ar Luiso Armstrongo.

Ch. Lindbergas Vilniuje pasirodys kompozitoriaus, solisto ir dirigento amplua. 2009 m. Сh. Lindbergas tapo pagrindiniu Norvegijos Šiaurės filharmonijos simfoninio orkestro dirigentu, 2004-2011 m. buvo Šiaurės kamerinio orkestro, 2005-2012 m. - Švedijos pučiamųjų ansamblio vadovas. Maestro kviečiamas diriguoti įvairiems pasaulio orkestrams Europoje, Amerikos, Azijos šalyse.

Kaip kompozitorius Ch. Lindbergas ėmė reikštis nuo 1997-1998 m., kai sukūrė pirmąją kompoziciją - „Arabenne“ trombonui ir styginiams, šio menininko kelyje svarbią vietą užima kūryba, jo paties muzikos pristatymai.

Daugiau kaip 50 kūrinių šiam menininkui yra užsakę tokie kolektyvai ir koncertų organizacijos kaip Čikagos, Roterdamo filharmonijos, Švedijos karališkosios filharmonijos, „Hessische Rundfunk“, Norkiopingo ir kiti simfoniniai, Škotijos, Švedijos kameriniai ir daugelis kitų orkestrų, tarptautiniai Siono, Hardangerio muzikos festivaliai, „Vertavo“ kvartetas, „Vib’bone“ duetas, Sergio Carolino ir grupė „Wild Gang“ .

Anot Ch. Lindbergo, jis kuria muziką nesekdamas jokiu stiliumi, bet tiesiog įsiklauso į savo mintis ir į tai, ką jam kužda jo paties širdis.

Ch.Lindbergo ir Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro koncertas Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje vyks gruodžio 20 d., šeštadienį, 19 val. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.