Kaune pristatomas krikšto sakramentą nagrinėjantis filmas

Trečiadienio pavakarę

Režisierius A.Stonys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Režisierius A.Stonys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-17 14:45, atnaujinta 2018-01-18 23:45

Pasak bibliotekos kultūros projektų vadovės Airidos Jankauskaitės, neseniai Kauno apskrities bibliotekos lankytojai susipažino su šio režisieriaus ankstyvąja kūryba, o dabar jie galės pamatyti naujausią A. Stonio filmą, nagrinėjantį krikšto sakramento fenomeną.

„Avinėlio vartai“ buvo filmuojami Lietuvoje, Izraelyje, Jordanijoje ir Italijoje.

Filmo scenarijaus autorius ir režisierius - A.Stonys, operatorius - Laisvūnas Karvelis, prodiuseriai - G.Numgaudis OFM ir Radvilė Sumilė, muzika - Giedriaus Puskunigio.

Pasak filmo kūrėjų, pagrindinis „Avinėlio vartų“ tikslas - ne tik papasakoti apie krikšto kilmę, bet ir paskatinti žmonės susimąstyti, kalbėti, kelti klausimus ir ieškoti atsakymų, ką jiems reiškia krikštas.

Filmo idėjos autorius ir prodiuseris brolis G.Numgaudis OFM teigia, kad kino juostoje atskleista tikroji krikšto esmė. „Nors čia nėra žodžių ir aiškinimų, tačiau vaizdai iškalbingi, visa gelmė slypi juose“, teigia jis.

A.Stonys (g. 1966 m.) yra dokumentinio kino režisierius, prodiuseris, Nacionalines kultūros ir meno premijos laureatas, Lietuvių kino akademijos (LiKA) narys, Europos kino akademijos (EFA) ir Europos dokumentinio tinklo (EDN) narys. Režisieriaus filmai apdovanoti daugelyje tarptautinių kino festivalių. 1992 m. jo filmą „Neregių žemė“ Europos kino akademija pripažino geriausiu metų dokumentiniu filmu Europoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.