Garsūs muzikai kvies paminėti kompozitorių Eduardą Balsį

Gruodžio 22 d., pirmadienį, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje vyks kompozitoriaus Eduardo Balsio gimimo 95-osioms metinėms skirtas koncertas, kuriame skambės skirtingais laikotarpiais sukurti E. Balsio kamerinės muzikos opusai. Vieno talentingiausių pokario kompozitorių kūrinius atliks ryškūs įvairių kartų nūdienos atlikėjai – violončelininkas Davidas Geringas, smuikininkė Ingrida Armonaitė, pianistė Dalia Balsytė, fortepijoninis trio „FortVio“ (Indrė Baikštytė, fortepijonas, Ingrida Rupaitė-Petrikienė, smuikas, Povilas Jacunskas, violončelė) ir styginių kvartetas „Mettis“ (Kostas Tumosa, Bernardas Petrauskas, smuikai, Karolis Rudokas, altas, Rokas Vaitkevičius, violončelė).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 18, 2014, 7:39 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 9:01 PM

„E.Balsio kūryba – tai lietuvių muzikos trijų dešimtmečių brandžiausias derlius, šiandien jau tapęs klasika“, – monografijos apie kompozitorių E.Balsį įžangoje rašė muzikologė Ona Narbutienė.

Ši klasika, prabėgus 30 metų po kompozitoriaus mirties, gyvuoja ne tik kaip praeities balsas, bet ir kaip dabarties interpretatorių kūrybą tebežadinantis matmuo. Todėl koncerto programoje šalia tokių klasika tapusių kūrinių kaip Habanera iš kino filmo „Adomas nori būti žmogumi“, fragmentai iš baleto „Eglė žalčių karalienė“ ar Koncertassmuikui solo pirmą kartą suskambės ir violončelininko D.Geringo E.Balsio kūrybos pagrindu sukurta Koncertinė siuita violončelei ir fortepijonui.

Vakarą ves muzikologė Vytautė Markeliūnienė.

Kompozitoriaus Eduardo Balsio 95-mečiui skirtas koncertas. Gruodžio 22 d., pirmadienį, 18 val. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžioji salė (Gedimino pr. 42). Įėjimas laisvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.