„Europos parke“ iškils E. Pauzos skulptūra „Pinokis“

Šie 2014 metai Lietuvos Respublikos Seimo yra paskelbti Teatrų metais. Šia proga Europos centro muziejus „Europos parkas“ įgyvendino projektą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 22, 2014, 8:03 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 1:24 PM

Menininkams buvo siūloma Europos parke sukurti vizualaus meno kūrinį, interpretuojant scenos meną – teatrą. Šios temos skulptūriniu akcentu pasirinktas skulptoriaus Evaldo Pauzos (g. 1966 m.) darbas iš bronzos ir granito „Pinokis“, sklandžiai papildantis kamerinę Europos parko muziejaus ekspozicijos dalį.

Muziejaus po atviru dangumi kraštovaizdis yra natūralios gamtos ir žmogaus kūrybinės veiklos bei darnaus formavimo pavyzdys, vertingas pasaulio meno ir gamtos ansamblis, pritaikytas žmonių poilsiui ir meninei savišvietai. Tai – gamtos, meno ir žmogaus simbiozė.

Pasak Europos parko įkūrėjo ir kraštovaizdžio autoriaus Gintaro Karoso, skulptoriaus E. Pauzos realistiniai, žmogiško mastelio kūriniai priartina muziejaus lankytojus prie šiuolaikinio meno. Jie ne pataikauja, bet intriguoja, skatina mąstyti ir ieškoti atsakymų, o kartu yra malonūs liesti rankomis.

Naujas dailės kūrinys visuomenei bus pristatomas gruodžio 27 d. 12 val. Europos parke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.