Eurus Lietuvos kūrėjams skirstys nauja Kultūros tarybos narė

Vyriausybė antradienį vykusiame posėdyje paskyrė humanitarinių mokslų daktarę Pillę Veljatagą

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 23, 2014, 4:22 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 10:41 AM

Lietuvos kultūros tyrimų instituto mokslininkė P.Veljaga kaip tautinių mažumų (bendrijų) atstovė taryboje pakeis Stanislavą Vidtmanną.

S.Vidtmannas iš pareigų atsistatydino rugsėjį, kai buvo paskirtas dirbti Lietuvos energetikos atašė Lenkijoje.

Estė P.Veljaga Lietuvoje gyvena nuo 1957 metų, ji yra Lietuvos dailininkų sąjungos Menotyros sekcijos ir Lietuvos estetikų asociacijos narė.

Kultūros tarybai vadovauja kultūros vadybininkė Daina Urbanavičienė, jai taip pat priklauso kompozitorius Vidmantas Bartulis, menotyrininkė Rūta Janonienė, teatro kritikas Vaidotas Jauniškis, bibliotekininkė Rima Maselytė, architektas Kęstutis Pempė, dailininkas Saulius Valius, kultūros vadybininkas, muzikos edukologas Remigijus Vilys ir fotomenininkas Stanislovas Žvirgždas.

Kultūros taryba atsakinga už kultūros ir meno programų, projektų ir kitokių priemonių finansavimą. Ji taip pat turi administruoti Kultūros rėmimo fondo lėšas, skirti kultūros ir meno kūrėjams stipendijas ir kitokią finansinę paramą, organizuoti kultūros ir meno tyrimus, koordinuoti jų gyvendinimą, stebėti, kaip projektai įgyvendinami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.