Pykčio scenoje nevaldo nei dirigentai, nei muzikantai

Atrodo, kad plojimai tarp klasikinio kūrinio dalių – ne didžiausia klausytojų nuodėmė. Fotografavimas mobiliuoju telefonu viduryje koncerto atlikėjus kartais net išveda iš kantrybės, - rašo "Lietuvos rytas".

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 27, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 4:54 AM

Dirigentas ir pianistas Danielis Barenboimas neseniai tapo dar viena telefonais apsiginklavusių klausytojų auka. Jis nutraukė pasirodymą, kad išbartų prestižinio teatro „La Scala“ publiką.

Lygino du įvykius

Franzo Schuberto kūrinį dirigavusio D.Barenboimo pykčio protrūkį žurnalistai palygino su garsiuoju įvykiu, kai 2007 metais Italijoje, Umbrijos festivalyje, pianistas Keithas Jarrettas nuo scenos „visiems tiems šikniams su kameromis“ liepė „tučtuojau išjungti tuos sumautus telefonus“.

D.Barenboimas nebuvo toks nemandagus ir griežtas, bet ir jis nesusivaldęs nutraukė pasirodymą, kad klausytojų, o ypač vienos moters, paprašytų nefotografuoti telefonu.

Pavadino blogai išauklėta

„Ponia, aš stengiuosi iš visų jėgų, o jūs man nerodote jokios pagarbos! Tie, kurie fotografuoja koncerto metu, yra blogai išauklėti“, – išrėžė D.Barenboimas ir iš naujo pradėjo F.Schuberto kūrinį.

D.Barenboimui dėl to nieko neatsitiko, o K.Jarrettui buvo uždrausta 6 metus koncertuoti Umbrijos festivalyje Perudžoje.

Kai 2013 metais K.Jarrettas grįžo į šį festivalį, jis tiesiog apstulbino klausytojus – grojo visiškoje tamsoje, kad niekas negalėtų fotografuoti.

Smuikininkę supykdė kosulys

Koncertų metu pasitaiko ir kitokių nesusipratimų, kurie supykdo atlikėjus. Štai žinomai smuikininkei Kyung-Wha Chung nervai neatlaikė dėl vaiko kosulio.

Ji liovėsi groti ir apšaukė to vaiko tėvus. Tai gruodžio pradžioje atsitiko Londono karališkojoje festivalių salėje.

66 metų Pietų Korėjos smuikininkė grojo Wolfgango Amadeaus Mozarto sonatą. Staiga ji liovėsi grojusi, bedė pirštu į kosinčios mergaitės tėvus ir rėžė: „Gal atsiveskite ją, kai šiek tiek paaugs!“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.