Aktorius D.Svobonas išrinktas įsimintiniausiu Kauno menininku

Įsimintiniausiu Kauno menininku 2014 metais išrinktas aktorius Dainius Svobonas, pirmadienį paskelbė Kauno menininkų namai.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 30, 2014, 10:56 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 10:33 PM

D.Svobonas tapo septynioliktuoju Meno kolegijos ir miestiečių išrinktu įsimintiniausiu miesto menininku.

„Aktorius Dainius Svobonas – išskirtinė asmenybė Lietuvos teatro scenoje. Jo indėlis į Lietuvos kultūrą, kūrybinė jėga, aktorinis talentas, atsidavimas žiūrovui ir teatrui neabejotinai sąlygojo šios asmenybės tapsmą svarbiu reiškiniu visos Lietuvos kultūros kontekste. Sukūręs daugiau nei keturiasdešimt teatrinių vaidmenų, D.Svobonas pretenduoja tapti viena iš pagrindinių lietuviško teatro figūrų, užburiančių žiūrovus aktorinės meistrystės profesionalumu, tikslumu ir universalumu – jo kūrybinėje biografijoje susipina psichologinių ir sudėtingų bei komiškų ir ekspresyvių personažų kūrimo trajektorijos“, – rašoma Kauno menininkų namų pranešime.

Sausio 8 dieną vyksiančioje iškilmingoje pagerbimo ceremonijoje įsimintiniausio Kauno menininko vardas, kaip jau įprasta, bus įrašytas Stasio Žirgulio sukurtoje skulptūroje „Sparnuotoji kolona“, joje jau yra 25-ių Kauno menininkų vardai.

Įsimintiniausiais šių metų menininkais taip pat pretendavo tapti architektas Darius Čiūta, kompozitorius Algimantas Kubiliūnas, fotografas Donatas Stankevičius, skulptorius Adolfas Teresius, rašytoja Dovilė Zelčiūtė ir skulptorius Stasys Žirgulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.