Naujieji Operoje: apdovanojimas iš garsaus tenoro J.Curos rankų

Visame pasaulyje pripažintas charizmatiškasis Argentinos tenoras Jose Cura gruodžio 31 d. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre ne tik dainuos. Į Naujųjų metų Gala koncertą susirinkę melomanai taip pat išvys jį diriguojantį bei... iškilmingai teikiantį apdovanojimą geriausiai 2014 metų operos solistei Joanai Gedmintaitei.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 30, 2014, 4:52 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 9:21 PM

Garbingais apdovanojimais ir privačių rėmėjų įsteigtomis premijomis scenoje taip pat bus apdovanota geriausia 2014 metų baleto solistė Kristina Gudžiūnaitė bei Metų operos ir baleto viltimis išrinkti Tomas Pavilionis ir Stanislavas Semianiura.

Vis dėlto iškilmingi apdovanojimai – tai tik vienas iš šventinių turtingos vakaro programos akcentų. Pasak LNOBT muzikos vadovo Roberto Šerveniko, vakaro programa sudaryta paties Jose Curos siūlymu. Skambės gražiausios operų ištraukos, tačiau ne pavieniai numeriai, o didesnės apimties scenos iš tokių aukso fondo operų kaip Ruggero Leoncavallo „Pajacai“, Giuseppe’s Verdi „Nabukas“ ir „Aida“, Camille’io Saint-Saenso „Samsonas ir Dalila“ bei Georges’o Bizet „Karmen“.

Aistringu scenos temperamentu garsėjantis Jose Cura pageidavo, kad nuskambėtų visas ketvirtasis, dramatiškas „Karmen“ veiksmas, o jį atliekant charizmatiškajam tenorui talkins Lietuvos operos pažibos Jovita Vaškevičiūtė (Karmen), Tadas Girininkas (Eskamiljas) bei Irena Zelenkauskaitė ir Julija Stupnianek.

J. Vaškevičiūtė ir T. Girininkas atliks ir keletą kitų solinių arijų bei duetų su žymiuoju tenoru: solistė dainuos Amneris ariją bei Amneris ir Radameso duetą, o lietuvių bosas atliks Zacharijo ariją iš operos „Nabukas“.

Jose Cura dovanos publikai tokius muzikos perlus kaip garsioji Kanio arija „Vesti la giubba“ iš „Pajacų“ (https://www.youtube.com/watch?v=kt6GDokwsP0&feature=youtu.be) bei nuostabiosios Samsono ir Chosė arijos.

Be to, garsusis tenoras stos ir prie dirigento pulto – antai antrąją koncerto dalį pradės jo diriguojama „Bakchanalija“ iš C. Saint-Saenso „Samsono ir Dalilos“. Pasak R. Šerveniko, Jose Cura padarė didžiulę karjerą operos scenoje, ir palyginus su šia šlove jo dirigento amplua yra mažiau žinomas, tačiau liudija apie šio neeilinio menininko norą išreikšti save, pasidalyti savo mėgiamos muzikos suvokimu, interpretacija su viso pasaulio klausytojais.

Koncerte taip pat dalyvaus LNOBT choras (vadovas Česlovas Radžiūnas) ir LNOBT simfoninis orkestras, vakaro dirigentas R. Šervenikas.

Naujųjų vakaras Operoje žada išties nemažai malonių staigmenų – itin rekomenduojama nepaleisti solistų iš scenos be bisų, juk Naujųjų naktį įmanomi įvairiausi stebuklai – taip pat ir muzikiniai! https://www.youtube.com/watch?v=b2MAdwg1A4E

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.