Vilniaus mažajame teatre septyni nykštukai ieškos Snieguolės

Vilniaus mažajame teatre – premjera „Septyni nykštukai ieško Snieguolės“, kurią pastatė režisierius Evaldas Jaras. Spektaklis skirtas šeimai ir mokyklinio amžiaus vaikams. Režisierius inscenizacijai pasirinkdamas brolių Grimmų pasakos „Snieguolė“ motyvais grįstą istoriją, siekia moderniai perskaityti žinomos pasakos siužetą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 6, 2015, 3:35 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 9:16 PM

Aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis, atliekantis Princo vaidmenį, kviečia žiūrovą pamąstyti, kodėl režisierius sugalvojo spektaklio veiksmą perkelti į muziejų. Gal jau pasakos tuoj taps muziejine vertybe, o gal tikrame gyvenime jau niekas nesiryžta žygdarbiams?

E.Jaras, statantis įdomius spektaklius mokyklinio amžiaus vaikams ir paaugliams, lieka ištikimas savo auditorijai. Vilniaus mažojo teatro žiūrovai pamėgo jo spektaklį vaikams „Mama Katinas“.

Snieguolės vaidmenį sukūrusi aktorė Indrė Patkauskaitė sako, kad šis vaidmuo jai  išskirtinis. „Labai norėjau dirbti su E.Jaru, kuris man imponuoja ir kaip aktorius, ir kaip režisierius, ir kaip žmogus. Man patinka, kaip jis kuria vaikiškus spektaklius: juose visuomet yra keli planai, jie slepia gilesnį turinį.“

Teatrologei Ingridai Ragelskienei įspūdį paliko ypač vykęs režisieriaus ir dailininko tandemas. „Scenografas Marijus Jacovskis ir E.Jaras susišneka be žodžių, jie puikiai papildo vienas kitą. Marijaus kostiumai, scenovaizdžio sprendimas yra netikėtas, stebinantis ir išlaisvinantis tiek vaikų, tiek suaugusiųjų vaizduotę.“

Režisierius ilgesingai žiūri į vaikystės pasakas ir primena kiekvienam mūsų, jog kiekvienas žmogus turi savo asmeninį santykį su pasakomis, jų paliktais prisiminimais, iliuzijomis, svajonėmis, baimėmis. Juk pasaka – tai pagrindinis visų tautų auklėjimo įrankis. Maža to, žiūrėdami pasakas su savo vaiku galime geriau vieni kitus suprasti, atrasti naujų pokalbių temų, gyvenimo spalvų, tiesiog pasimėgauti kartu praleistu laiku.

Snieguolė ir nykštukai Kvailutis, Gudrutis, Linksmutis, Drovutis, Miegutis, Čiaudutis ir Niurzgaila lauks žiūrovų Vilniaus mažajame teatre vasario 8 d. 12 ir 15 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?