Laisvės gynėjų dieną – J. Brahmso „Vokiškasis requiem“

Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre gyvuoja tradicija Laisvės gynėjų dieną paminėti iškiliu klasikos kūriniu. Sausio 13-ąją teatro scenoje skambės didingas Johanneso Brahmso „Vokiškasis requiem“.  Dainuos  solistai Asta Krikščiūnaitė ir Laimonas Pautienius, chorui ir simfoniniam orkestrui diriguos garsus vokiečių dirigentas Rolfas Beckas.

LNOBT choras ir orkestras.<br>M.Aleksos nuotr.
LNOBT choras ir orkestras.<br>M.Aleksos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 7, 2015, 1:12 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 7:13 PM

70-metį netrukus švęsiantis dirigentas jau daugiau kaip dvidešimt metų yra Bambergo simfoninio orkestro dirigentas. Taip pat jis yra Šlėzvigo-Holšteino muzikos festivalio Choro akademijos įkūrėjas ir meno vadovas.

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro scenoje R.Beckas yra pastatęs du veikalus: drauge su režisieriumi Robertu Wilsonu Johanno Sebastiano Bacho „Pasiją pagal Joną“ ir Georgo  Friedricho Handelio „Aleksandro puotą“.

Vis dėlto pagrindinę dirigento repertuaro dalį sudaro didingos chorinės oratorijos ir bažnytiniai žymių kompozitorių kūriniai. Svarbi vieta tenka ir XX a. muzikai.

Solistų partijas „Vokiškajame requiem“ atliks po ilgos pertraukos į Operos ir baleto teatro sceną grįžtantys sopranas A.Krikščiūnaitė ir baritonas L.Pautienius.

Lietuvos operoje L.Pautienius yra sukūręs Don Žuano vaidmenį Wolfgango Amadeaus Mozarto operoje bei Belkorę Gaetano  Donizetti „Meilės eliksyre“, tačiau nacionalinėje scenoje solisto jau senokai nebuvo matyti. Sausio 13-ąją įvyksiantį L.Pautieniaus sugrįžimą užtvirtins jo debiutas Figaro vaidmeniu Gioachino Rossini operoje „Sevilijos kirpėjas“.

Soprano partiją „Vokiškajame requiem“ atliks Nacionalinės premijos laureatė A. Krikščiūnaitė.  Solistė yra parengusi daugiau nei 80 operinių ir koncertinių soprano partijų bei per 300 kamerinės muzikos kūrinių, atliktų ne tik Lietuvoje, bet ir Estijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, JAV, Izraelyje, Norvegijoje, Danijoje, Prancūzijoje ir kitur.

2011 m. A.Krikščiūnaitė pelnė Nacionalinę kultūros ir meno premiją.

1868 m. sukurtas „Vokiškasis requiem“ yra didžiausias ir vienas vertingiausių klasikinės muzikos genijaus J. Brahmso opusų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.