Iš presuotų nacionalinių banknotų surentė pinigų sieną

Sostinės Šv. Jono gatvės galerija

Sostinės Šv. Jono gatvės galerija 2015-ųjų metų parodinę programą pradeda paroda, skirta euro įvedimui Lietuvoje.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Sostinės Šv. Jono gatvės galerija 2015-ųjų metų parodinę programą pradeda paroda, skirta euro įvedimui Lietuvoje.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 14, 2015, 1:41 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 3:15 AM

Pasak parodos kuratoriaus L.Pivoriūno, guldenai, markės, liros, frankai, šilingai ir kiti pinigai traukiasi į istorijos puslapius. Šie Europos valstybių reliktai užėmė garbingą vietą kolekcininkų stalčiuose, muziejų vitrinose ar meno galerijose, pakeitė savo įprastinį būvį ir tapo meno kūriniais.

Šv. Jono gatvės galerijoje eksponuojamos meninės kompozicijos, sukurtos iš ES nacionalinių valiutų, taip pat ir Lietuvos litų, vaizduoja pamatinius susivienijusios Europos sienų elementus. Meninės kompozicijos kuria mūro sienos įspūdį. Iš presuotų, įvairiaspalvių, susmulkintų, nacionalinių banknotų sukurtos plytos ar statinio fragmentai, susilieja į vientisą plastinę visumą. O spalvų ir tekstūrų žaismas suteikia jai plastiškumo. Šios kompozicijos turi ir dar vieną estetinę emocinę prasmę - jose atsispindi milijonų žmonių pirštų prisilietimai.

Parodą sudaro dvi dalys. Tai L. Pivoriūno plastinės kompozicijos, sukurtos iš susmulkintų pinigų, ir E. Pivoriūno fotografijos, kurios bando pažvelgti į raštus, piešinius, ženklus, skaičius, esančius ant popieriaus skiautėmis virtusių banknotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?