Ekrane – „Linksmosios našlės“ kankanai ir intrigos

Franzo Leharo operetės „Linksmoji našlė“ transliacijoje iš Niujorko teatro operos primadona Renee Fleming spindės tarp ryškių Brodvėjaus žvaigždžių.

Daugiau nuotraukų (1)

Austė Radžiūnaitė („Sostinė“)

2015-01-17 05:00, atnaujinta 2018-01-15 20:16

Garsiausio šių dienų JAV soprano R.Fleming kūrybos aruode – jau per 230 įvairaus repertuaro spektaklių, bet žaviąją aukštuomenės damą Haną Glavari populiarioje F.Leharo operetėje „Linksmoji našlė“ ji kuria pirmąkart.

Tai – 22-asis solistės vaidmuo pasaulio operos meka vadinamame „Metropolitan Opera“.

Tautos numylėtinė ir mūza

JAV režisierės ir choreografės Susan Stroman naujasis prabangus spektaklis tarsi specialiai sukurtas operos deivei R.Fleming.

Jau perkopusi 50 metų slenkstį dviejų dukterų motina vis dar jaunatviška ir tikra scenos karalienė.

Apdarus jos pasirodymams modeliuoja garsiausi dizaineriai. R.Fleming garbei buvo sukurti kvepalai „La Voce“, o garsus kulinaras Danielis Boulud sumanė netgi desertą „La Diva Renee“!

Dėl dieviško balso ir muzikalumo ši artistė tapo ne tik tautos ir operos mėgėjų numylėtine, bet ir daugelio kitų sričių kūrėjų mūza.

Pelnė prezidento palankumą

R.Fleming garbina ir Amerikos prezidentas Barackas Obama su žmona Michelle. Solistė dainavo prezidento rinkimų kampanijos metu ir per inauguraciją Vašingtone.

2012-aisiais Baltuosiuose rūmuose B.Obama dainininkei įteikė Nacionalinį medalį už meną – aukščiausią menininkams skiriamą JAV vyriausybės apdovanojimą.

Pernai keturių „Grammy“ statulėlių savininkė R.Fleming tapo pirmąja operos soliste, pelniusia garbę atlikti nacionalinį himną amerikietiškojo futbolo supertaurės varžybose.

Tarp linksmojo žanro meistrų

„Linksmojoje našlėje“ primadonos herojės sutuoktinį – galantiškąjį Danilą – įkūnys Nathanas Gunnas, „Metropolitan Opera“ scenoje sukūręs jau 15 vaidmenų.

Komiškas Valensjenos vaidmuo patikėtas Brodvėjaus žvaigždei Kelli O’Harai, nominuotai „Tony“ apdovanojimams už penkis naujausius savo vaidmenis.

Dar didesnį pripažinimą pelniusi nuotaikingojo žanro meistrė yra spektaklio režisierė S.Stroman. Ji nominuota „Tony“ už Brodvėjaus kūrinius net 16 kartų – keturis tapo laureate.

Kostiumų dailininkas Williamas Ivey Longas „Tony“ laimėjo šešis kartus. Spektaklį diriguos „Metropolitan Opera“ senbuvis seras Andrew Davisas.

Tapo švenčių dalimi

„Linksmoji našlė“ – viena pelningiausių ir publikos mėgstamiausių visų laikų operečių. Ji smagi ir kartu liūdnoka, erotiška ir pašaipi, banaloka, bet – nuoširdi.

Ugningi operetės grizečių kankanai, uždeganti muzika, komiškos situacijos, neretai pagyvinamos aktualijomis, teatrams tampa puikiomis senųjų metų palydomis. Šia proga nauja kūrinio versija išvydo ir „Metropolitan Opera“ rampos šviesas.

F.Leharo operetės „Linksmoji našlė“ transliacija „Forum Cinemas“ kino teatruose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – sausio 17 d. 20 val. Bilietų kaina – 14,50 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.