Vilniuje – savaitraščio „Charlie Hebdo“ viršelių paroda

Iki vasario 13

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-01-21 16:27, atnaujinta 2018-01-15 10:24

Parodai, kuri oficialiai atidaroma trečiadienį, atrinkti keletas šio satyrinio, kartais žiauraus, bet visada laisvo savaitraščio viršelių. Renginiu norima išreikšti pagarbą „Charlie Hebdo“ žurnalistams ir karikatūristams, žuvusiems už prancūzams ir kiekvienai demokratijai itin svarbią žodžio laisvę.

Primename, kad sausio 7 d. ginkluoti islamistai užpuolė satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakciją Paryžiuje ir nužudė 12 žmonių – 10 leidinio darbuotojų ir du policininkus. Dar 11 žmonių buvo sužeista. Šis teroro aktas pagal aukų skaičių yra didžiausias Prancūzijoje per pastaruosius 50 metų.

Užpuolikai – arabų kilmės prancūzai broliai Cherifas ir Saidas Kouachi vėliau buvo aptikti už 60 kilometrų į šiaurę nuo Paryžiaus ir nukauti per saugumo pajėgų operaciją.

Islamistai teigė keršiję už šio savaitraščio anksčiau spausdintas islamo pranašą Mahometą vaizduojančias karikatūras, kurias daugelis musulmonų laikė labai įžeidžiamomis.

Praėjus savaitei po kraupių žudynių Paryžiuje sausio 14 d. pasirodė naujas „Charlie Hebdo“ numeris, išleistas 3 mln. tiražu, kuriame ir vėl vaizduojamas pranašas Mahometas bei nužudytųjų orgija, vėl sukėlęs diskusijų audrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.