Kauno muziejus kviečia sukurti ilgiausią trispalvių girliandą

Iki kovo 10 dienos tęsis antradienį prasidedanti akcija „Apjuoskime Kauno miesto muziejų trispalvėmis“. Kiekvienam norinčiam joje dalyvauti tereikia aplankyti Senamiestyje esantį Kauno miesto muziejų ir įsijungti į ilgiausios trispalvių girliandos kūrimą.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 3, 2015, 1:22 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 6:39 AM

„Kadangi artėja Lietuvos valstybingumo 100-mečio jubiliejus, o 2015 metais – dar ir Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-metis, neišvengiamai savo pilietinio, istorinio, kultūrinio ir meninio švietimo programą orientuojame į šias dvi nepaprastai svarbias valstybei ir jos gyventojams datas“, – teigia akcijos rengėjai.

Muziejus primena, jog Kaunas XX amžiuje užėmė svarią vietą ir vaidino svarbų vaidmenį šalyje, o 1918-1940 m. tas vaidmuo buvo net pagrindinis. Kauniečiai aktyviai reiškėsi pasipriešinimo prieš sovietinę valdžią kovoje, ir nemažai jų, ypač jaunimo, prisidėjo prie reikšmingos Kovo 11-osios atsiradimo.

„Norime, kad kiekvienas kaunietis jaustų savo miesto reikšmingumą, išsiugdytų pasididžiavimo ir patriotizmo gyvenamąja vieta jausmus. Nes tik pojūtis, kad esi kažkokio svarbaus darinio, turinčio gilias tradicijas, dalis, gali paskatinti pilietiškumą. Taip pat – nusiteikimą aktyviai įsilieti į savojo miesto, savos šalies socialines, kultūrines ir pilietines veiklas.

Todėl organizuojame akciją „Apjuoskime Kauno miesto muziejų trispalvėmis“. Kiekvienas muziejaus lankytojas galės pagaminti Lietuvos vėliavą bei prisegti ją prie Kauno miesto muziejaus trispalvių girliandos“, – sakė muziejaus vadovė Rita Garbaravičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.