Simfoniniam orkestrui valdžia žada buvusių Sporto rūmų erdves

Maestro Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamas Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (LVSO) 26-ojo gimtadienio proga sulaukė ne tiktai savo gerbėjų sveikinimų, bet ir valdžios pažadų.

Vyriausybė paskelbė apie ketinimą įsigyti apleistą sovietinio modernizmo architektūros paminklą prie Neries ir pritaikyti jį kultūros renginių, konferencijų ir kongresų centrui.<br>V.Balkūno nuotr.
Vyriausybė paskelbė apie ketinimą įsigyti apleistą sovietinio modernizmo architektūros paminklą prie Neries ir pritaikyti jį kultūros renginių, konferencijų ir kongresų centrui.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Andrikonytė („Lietuvos rytas“)

Feb 3, 2015, 11:28 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 7:04 AM

Vietoj koncertams ir operoms nepritaikytų Kongresų rūmų – puikios akustikos, moderniai įrengta salė buvusiuose Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose. Tokia ateities vizija jau gyvena ką tik gimtadienį atšventusio LVSO administracija.

Gimtadienio išvakarėse Vyriausybė paskelbė apie ketinimą įsigyti apleistą sovietinio modernizmo architektūros paminklą prie Neries ir pritaikyti jį kultūros renginių, konferencijų ir kongresų centrui. Šiame centre atsirastų vietos muzikos ir meno kolektyvams.

LVSO – pirmasis pretendentas keltis į atnaujintą Sporto rūmų salę. Tiesa, prieš tai jam tektų visiems laikams atsisveikinti su Kongresų rūmais.

„Geros akustikos salės reikia ne tik mūsų orkestrui, bet ir visos šalies koncertiniam gyvenimui. Tiktai į tokią salę iškeisime Kongresų rūmus.

Dar vienos arenos šalies kultūrai tikrai nereikia. Tikimės, kad ieškant sprendimų dėl buvusių Sporto rūmų rekonstrukcijos bus įsiklausyta į mūsų patarimus“, – vylėsi G.Rinkevičius.

Maestro nuomone, geresnės akustikos ir didesnėje salėje būtų įspūdingiau nuskambėjusi ir Gustavo Mahlerio Antroji („Prisikėlimo“) simfonija, šiemet pasirinkta orkestro gimtadienio šventei. Kolektyvas jau trečią kartą grįžo prie šio vieno genialiausių G.Mahlerio veikalų ir įrodė gerbėjams – meistriškumui ribų nėra.

G.Rinkevičiaus ranka nesudrebėjo net salėje liejantis nuotaikingoms mobiliųjų telefonų melodijoms. Maestro iš spalvingų simfonijos epizodų valingai kūrė didingą „Žmogaus gyvenimo alegoriją“ – kartais ir taip vadinamas šis sudėtingas kūrinys.

Prie vakaro sėkmės prisidėjo puikiai dainavę Kauno valstybinis choras (vadovas Petras Bingelis) ir iš Eseno atvykusios lietuvių solistės – sopranas Sandra Janušaitė ir mecosopranas Ieva Prudnikovaitė.

„Aš visada siekiau populiarinti G.Mahlerį, o publika domėjosi jo muzikos ciklais.

Norėčiau, kad klausytojus taip pat trauktų Antono Brucknerio ir Dmitrijaus Šostakovičiaus ciklai. Prie šių kompozitorių muzikos vis grįšime būsimuose koncertuose“, – dalijosi planais 55 metų G.Rinkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.