Piratavimą mažins galimybė muzikos klausytis nemokamai

Lietuvos mobiliojo ryšio vartotojai 35 mln. muzikos kūrinių internete dabar galės klausytis nemokamai. Šią galimybę jiems pasiūlė telekomunikacijų bendrovė „Tele2“. Jos klientai galės 3 mėn. nemokamai naudotis muzikos paslauga „Deezer“ su neribojamu interneto duomenų srautu.

Tikimasi, kad galimybė legaliai ir neribotai naudotis didžiausia pasaulio fonoteka padės keisti žmonių muzikos klausymo įpročius ir mažins muzikos piratavimą.<br>V.Balkūno nuotr.
Tikimasi, kad galimybė legaliai ir neribotai naudotis didžiausia pasaulio fonoteka padės keisti žmonių muzikos klausymo įpročius ir mažins muzikos piratavimą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 13, 2015, 4:59 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 6:29 AM

Planuojama, kad galimybė legaliai ir neribotai naudotis didžiausia pasaulio fonoteka padės keisti žmonių muzikos klausymo įpročius ir mažins muzikos piratavimą.

Praėjusių metų gruodį LR Kultūros ministerijos inicijuotas reprezentatyvus bendrovės „Spinter tyrimai" tyrimas parodė, kad tokios skaitmeninės prieigos kaip „Deezer“ skatina žmones rinktis legalius muzikos klausymo būdus, nes naudotis jomis yra patogu ir nebrangu.

„Verslo indėlis į kovą su piratavimu labai svarbus. Mūsų tyrimas rodo, kad „Deezer“ ir kitos platformos bent 23 proc. nelegaliai intelektinę nuosavybę naudojančių gyventojų paskatino ją dažniau įsigyti legaliai. Tikimės, kad daugiau tokių platformų bei galimybių atsiras ir Lietuvoje“, – pristatydamas tyrimo rezultatus sakė kultūros ministras Šarūnas Birutis.

Vis dėlto net 37 proc. nelegaliai intelektinę nuosavybę naudojančių gyventojų pripažino nieko negirdėję apie šias legalias platformas.

„Pradėjus bendradarbiauti su „Deezer“ mūsų klientams neliko jokių kliūčių muzikos klausytis legaliai, patogiai ir nepermokant. Norime, kad mūsų klientai tuo įsitikintų patys, tad pasiūlėme jiems net tris mėnesius muzikos klausytis visiškai nemokamai. Patogi galimybė klausytis muzikos legaliai mažins ir piratavimą“, – pasakojo Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

Šiandien Lietuvoje nelegaliai muzikos klausosi 49 proc. gyventojų. Muzikos piratavimą lenkia tik kino filmų vagystės (51 proc.). Pagrindinė priežastis, kodėl žmonės vagia intelektinę nuosavybę, yra kaina. 30 proc. nelegaliai intelektinę nuosavybę naudojančių gyventojų sako, kad taip siekia sutaupyti, dar 27 proc. teigia, kad legalūs būdai jiems yra per brangūs.

Daugiau nei pusė lietuvių pripažįsta, kad geresnės finansinės galimybės ir patogesnis kūrinių įsigijimas paskatintų juos intelektinę nuosavybę naudoti legaliai.

Pasiūlymu gali pasinaudoti visi „Tele2“ klientai, kurie paslaugomis naudojasi pagal sutartį ir nebuvo užsisakę „Deezer“ per pastaruosius 6 mėn.

Nemokamai „Deezer“ paslaugai įdiegti „Tele2“ klientams reikia atlikti kelis žingsnius:

užsisakyti paslaugą salone arba savitarnos svetainėje, nurodant savo el. pašto adresą. Nurodytu adresu bus išsiųstas laiškas su slaptažodžiu;

atsisiųsti „Deezer“ programėlę iš „Google Play“, „AppStore“ arba „Windows Marketplace“;

prisijungti prie programėlės naudojant nurodytą el. pašto adresą ir gautą slaptažodį.

Visame pasaulyje „Deezer“ naudojasi 16 mln. aktyvių vartotojų. Paslauga veikia 182 šalyse, jos fonotekoje – 35 mln. dainų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.