J.Stauskaitės parodoje-akcijoje skleidžiasi judančio kūno grožis

Penktadienį VDA parodų salėje „Titanikas“ prasidės žinomos menininkės Jūratės Stauskaitės paroda-akcija „Judesiai“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 24, 2015, 12:59 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 11:29 AM

J.Stauskaitė šioje ekspozicijoje eksponuoja platų spektrą piešinių, kurių pagrindą sudaro įvairiais laikotarpiais sukurti kūriniai kūno judesio tema.

Vadindama savo piešinius širdies kardiogramomis, ji atkreipia dėmesį į gyvastingą piešinio autentiškumą ir kviečia prisiminti technikų bei neišsemiamų raiškos galimybių skalę.

Parodos metu, čia pat salėje , kovo 4, 18, 25 d. vyks atviri piešimo seansai VDA bei kitų meno institucijų studentams bei menotyrininkams dalyvaujant šiuolaikinio šokio šokėjams iš Airos Naginevičiūtės šokio teatro „AIROS“. Autorė tikisi, kad šis jos viešas pasirodymas paskatins prisiminti piešinio, ne tik kaip meistrystės lavinimo reikšmę, bet ir pažadins betarpiško santykio su savimi ir pasaulio ryšio ilgesį.

Baigiantis parodai, kovo 26 d. numatoma surengti mini konferenciją „Mano piešinys“, kurioje skirtingų sričių menininkai diskutuos apie piešinio vietą dabartinėje „antipiešinio“ epochoje. Dalyvaus autoriai: M. Vilutis, R. Katiliūtė, L. Jablonskis, N. Šaltenytė ir J. Kazlauskas.

Tuo pat metu Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijoje „Vėjas“ (Mokytojų Namuose) vyks J. Stauskaitės vadovaujamos dailės mokyklos mokinių piešinių paroda ta pačia – „Judesio“ – tema.

Parodos atidarymas „Titanike“ – vasario 27 d. 17 val. Atidaryme dalyvaus originalios muzikos atlikėja Milda Arčikauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.