Rezidencijoje – M.K.Čiurlionio taurės įteikimo ceremonija

Apdovanojimus įteikė Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje Maryse Berniau.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 25, 2015, 1:55 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:29 AM

Renginys antradienio vakarą vyko Prancūzijos ambasadorės rezidencijoje.

M.K.Čiurlionio fondas, bendradarbiaudamas su užsienio šalių ambasadomis Lietuvoje, jau daugelį metų rengia iškilių Lietuvos ir Lietuvai nusipelniusių žmonių iš užsienio pagerbimo ceremonijas. Sykiu kas kartą pasauliui primenama apie vieną talentingiausių Lietuvos menininkų – dailininką ir kompozitorių M.K.Čiurlionį.

Apdovanojamos ambasados įvertintos asmenybės, kurios savo veikla kuria tiltus tarp atstovaujamos šalies ir Lietuvos.

„M.K.Čiurlionio taurės „Rex“ laureatais yra tapę dirigentas Gintaras Rinkevičius, politikas Petras Auštrevičius, filosofas Leonidas Donskis, kultūros ministras Šarūnas Birutis, dailininkas Kazimieras Leonardas Žoromskis, poetas Justinas Marcinkevičius, politikas Vytautas Landsbergis, aktorė Nelė Savičenko bei dar nemažas būrys Šviesuolių.

Šį kartą Prancūzijos ambasadorės rezidencijoje buvo pagerbtas Prancūzijos garbės konsulas Klaipėdoje Olivieris Criou, verslininkas Juozas Kabašinskas ir leidyklos „Žara“ įkūrėjai Ramutė ir Aidas Žandariai.

O.Kriou, dirbantis jūreivystės pramonėje, 2013 m. tapo pirmuoju Prancūzijos garbės konsulu Klaipėdoje ir pirmuoju Prancūzijos konsulu Lietuvoje. Jis daug prisidėjo pristatydamas Prancūziją įvairiose srityse, aktyviai dirba, mezgant ryšius tarp Klaipėdos ir Prancūzijos uostamiesčių.

Verslininkas J.Kabašinskas yra žinomo prancūzų produkto – konjako vertintojas, jį pristatantis Lietuvoje daugiau nei 10 metų. Prancūzijoje jis nuolat ieško gamintojų, kad galėtų lietuviams pasiūlyti geriausią produkciją.

R. ir A.Žandariai yra prancūzų literatūros gerbėjai, jie vadovauja vieninteliam Prancūzų knygynui Lietuvoje, kuris yra didžiausias toks knygynas Rytų Europoje. Nuo pat įkūrimo 1995 m. leidykla „Žara" tęsia lietuvių skaitytojų pažintį su prancūzų klasikos ir šiuolaikinių rašytojų kūryba.

Apdovanojimus įteikė Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje Maryse Berniau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje