Jaunasis P. Domingo scenos partneris dainuos Vilniuje

Vilniaus kongresų rūmuose viešoji įstaiga „Sostinės renginiai“ balandžio 18 d. pristatys vieną geriausių savo kartos lyrinių tenorų – amerikietį Charlesą Castronovo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 27, 2015, 10:56 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 3:34 AM

Solistas koncertuoja svarbiausiuose JAV teatruose, garsiausiose Europos scenose, tarp jų – Londono „Covent Garden“, Vienos ir Berlyno valstybinėse operose, Paryžiaus „Opera Bastille“, Bavarijos valstybinėje operoje Miunchene, Zalcburgo, Provanso Ekso festivaliuose.

Dainininko biografija mirga įspūdingais vardais. Jo scenos partneriai buvo Placido Domingo, Ana Netrebko, Dmitrijus Chvorostovskis, Angela Gheorghiu, Natalie Dessay, Jose Cura. Jis bendradarbiavo su iškiliais dirigentais Riccardo Chailly, Danieliu Barenboimu, Pierre'u Boulezu, Kentu Nagano ir daugeliu kitų.

„Kai pirmą kartą jį išgirdau, iš karto supratau, kad prieš mane – vienas būsimų naujosios kartos lyderių“, – taip apie Ch.Castronovo kalbėjo legendinis tenoras P.Domingo.

Abu artistus prieš kelerius metus suvedė Danielio Catano operos „Il Postino“ pasaulinė premjera Los Andžele. Joje P.Domingo dainavo garsųjį Čilės poetą Pablo Nerudą, o jo jaunasis kolega – poeto bičiulį paštininką. „Buvo nuostabu iš P.Domingo gerbėjo tapti pagrindiniu jo scenos partneriu. Toje operoje mes daug laiko praleidžiame kartu“, – pasakojo Ch.Castronovo.

Tenorui teko dainuoti spektakliuose ir su partneriais lietuviais – Edgaru Montvidu bei Kostu Smoriginu, todėl jis noriai atvyksta į Vilnių. 2011 metais Ch.Castronovo čia jau surengė nepamirštamą koncertą.

„Aš mėgstu išbandyti naujas scenas, noriu, kad mane išgirstų ne tik metropolijų, bet ir mažesnių miestų žmonės“, – sakė viešėdamas Lietuvoje Charlesas.

Europoje jis dainuoja nuo pat savo karjeros pradžios. „Man patinka čia dirbti. Mano paties šaknys yra europietiškos – tėvas kilęs iš Sicilijos“, – atskleidė dainininkas. Neveltui Vilniuje jis atliks ne tik populiarių operų, operečių ir miuziklų arijas, bet ir neapolietiškų dainų iš albumo „Dolce Napoli“.

Bilietai į koncertą platinami Kongresų rūmų ir visose „Tiketos“ kasose.

JAV tenoro Ch. Castronovo rečitalis Vilniaus kongresų rūmuose – balandžio 18 d. 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.