Nepatikėsite: smuikininkui Z.Levickiui – penkiasdešimt

Smuikininko Zbignevo Levickio penkiasdešimtmečio švente Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras tęsia sezoną „Herojai su orkestru“. Sausio 30 d. su G. Mahlerio 2-ąja „Prisikėlimo“ simfonija buvo atšvęstas orkestro 26-asis gimtadienis, dar po kelių savaičių – orkestro meno vadovo ir vyr. dirigento Gintaro Rinkevičiaus jubiliejus, o kovo 6 d. orkestre ir vėl šventė – simfoninis koncertas „Zbignevo Levickio jubiliejinis koncertas“. 

Smuikininkas Z.Levickis puikiai žinomas tiek klasikos, tiek populiariosios kultūros gerbėjams.
Smuikininkas Z.Levickis puikiai žinomas tiek klasikos, tiek populiariosios kultūros gerbėjams.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 6, 2015, 1:38 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 10:17 AM

Šie metai paženklinti jubiliejumi – penkiasdešimtmečio sulaukęs muzikas negali jo švęsti kitaip, kaip tik kviesdamas publiką į muzikos šventę. Penktadienio vakarą perpildytoje Vilniaus Kongresų rūmų scenoje susirinkusieji išgirs klasikos perlų, smuiko ir gitaros dvikovą bei klasikos ir roko sintezę. Viską, kas telpa į turiningo gyvenimo muzikoje metus.

Asmeninė sukaktis sutampa ir su įsimintinomis kūrybinės veiklos datomis – prieš 25 metus Z.Levickis kaip solistas pirmą kartą grojo su simfoniniu orkestru, atlikdamas Camille'io Saint-Saenso „Rondo capriccioso“. Ir po 25 metų šis kūrinys vėl nuskambės su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, tik šįsyk su muziku drauge pasirodys ir sūnus Konradas. Tėvas ir sūnus prieš tai su orkestru  nėra kartu groję.

Kitas jubiliejinio koncerto partneris – ištikimas projektų bendraautoris gitaristas Aurelijus Globys. Smuikas ar gitara? Sunku būtų pasakyti, kuris instrumentas turi daugiau gerbėjų. Jie abu varžosi norėdami įrodyti, kad kiekvienas muzikinis iššūkis – tai galimybė praplėsti savo galimybių ribas. Pasak A.Globio, „likimas taip viską sudėliojo, kad su Zbignevu mokėmės skirtingų stilių muzikos, o improvizuojame abu. Nors Zbignevas atstovauja  aristokratiškajai klasikos pusei, o aš esu šiek tiek toliau nuo klasikinės muzikos, mūsų tikslas yra bendras – įnešti į kūrinius improvizacijos, kad jie suskambėtų naujai ir netikėtai“. Jubiliejinio koncerto dirigentas – jaunosios kartos muzikas Ričardas Šumila, šiais metais nominuotas Aukiniam scenos kryžiui jaunojo menininko kategorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.