Milijonas tarptautiniams meno projektams – ne iš savos kišenės

Prasideda 11-os tarptautinių kultūros ir meno projektų įgyvendinimo darbai. Kultūros ministro

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 9, 2015, 1:18 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 4:21 AM

Atrinkti įvairūs kultūros ir meno projektai, kurie bus įgyvendinti bendradarbiaujant 29 Lietuvos, Norvegijos ir Islandijos kultūros ir meno įstaigoms. Tarp finansuojamų projektų – kultūros paveldo sklaidos, muzikos, menininkų rezidencijų projektai, taip pat po vieną tarpdisciplininio meno, šokio bei kino edukacijos projektą. Patvirtintiems projektams įgyvendinti skiriama 14 mėnesių – darbai gali būti pradėti jau šių metų kovą, o turės būti baigti iki 2016 m. balandžio 30 d. Projektų metu sukurti profesionalaus meno projektai bus pristatyti auditorijoms tiek Lietuvoje, tiek partnerių valstybėse.

Projektuose dalyvaus patyrusios Lietuvos ir užsienio organizacijos bei tarptautinio bendradarbiavimo patirties siekiančios įgyti įstaigos, vykdančios muziejinę, koncertinę, parodų kuravimo, festivalių organizavimo ir kitokią kultūrinę veiklą. Šiems projektams įgyvendinti iš viso skiriama 1 015 383,87 euro (iš jų 867 400 eurų – Norvegijos, Islandijos ir Lichtenšteino finansinis indėlis, o 153 070 eurų – Lietuvos valstybės biudžeto lėšos). Projektų vykdytojai ir partneriai nuosavomis lėšomis prisideda 224 070,38 euro suma.

Projektus inicijavo ir juos vykdys šios Lietuvos įstaigos: VšĮ „Rupertas“, VšĮ „Kintai Arts“, Vilniaus dailiųjų amatų asociacija, VšĮ „Suonatori del granduca“, Vilniaus dailės akademijos Nidos meno kolonija, VšĮ „Rytų Europos žydų kultūros ir istorijos tyrimų centras“, Kauno šokio teatras „Aura“, Utenos kraštotyros muziejus, VšĮ „Vikingų kaimas“, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka ir VŠĮ „Kino aljansas“. Projekto partneriais iš viso įtraukta 18 įstaigų, tarp kurių 9 Norvegijos, 5 Islandijos ir 4 iš Lietuvos. Įtrauktos tokios įstaigos kaip Norvegijos šiuolaikinio meno biuras (OCA), Oslo nacionalinė meno akademija, Norvegijos kultūros istorijos muziejus, Islandų kamerinės muzikos festivalis ir daugelis kitų.

EEE finansinio mechanizmo programa „Kultūros paveldo kultūros ir menų įvairovės skatinimas“ siekiama skatinti Lietuvos kultūros organizacijas dalyvauti tarptautinio bendradarbiavimo projektuose ir juos inicijuoti bei pagyvinti profesionalaus meno produktų sklaidą Lietuvos regionuose. 2014 m. pateiktas paraiškas vertino viešosios įstaigos „Centrinės projektų valdymo agentūros“ specialistai, taip pat nepriklausomi įvairių kultūros ir meno sričių ekspertai iš Lietuvos ir Norvegijos. Prašomas finansavimas programos finansines galimybes viršijo daugiau kaip 3 kartus.

Lietuvos Respublikos kultūros ministerija taip pat administruoja EEE finansinio mechanizmo programą LT06 „Kultūros ir gamtos paveldo išsaugojimas ir atgaivinimas“, kurios lėšomis šiuo metu finansuojama 19 kultūros paveldo projektų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.