Teatro dieną E.Nekrošius su „Meno forto" trupe sutiks Meksikoje

Kovo pabaigoje režisieriaus Eimunto Nekrošiaus spektaklis pagal Dante‘s Alighieri poemą „Dieviškoji komedija“ atstovaus Lietuvai Meksiko istorinio centro festivalyje (El Festival del Centro Histórico de México). Festivalis rengiamas jau 31 kartą ir tapo vienu reikšmingiausių Meksikos sostinės kultūros įvykiu, sukviečiančiu įdomiausius kūrėjus pirmiausia iš visos Lotynų Amerikos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 9, 2015, 12:58 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 4:36 AM

Tai multidisciplininis festivalis, kurio programoje teatrų, šokio trupių, operos spektakliai, klasikinės, šiuolaikinės ir džiazo muzikos koncertai, filmų peržiūros, parodos, susitikimai su rašytojais. Jo renginiai vyksta ne tik pagrindinėse Meksikos teatrų ir koncertų salėse, bet užtvindo ir istorinio centro gatves bei aikštes. Kasmet festivalio programą praturtina keli užsienio menininkų darbai. Kadaise festivalyje yra dalyvavę Maurice'as Bejart'as, Peteris Brookas.

Šiemet festivalį oficialiai atidarys Meksikos nacionalinio simfoninio orkestro koncertas, o garbę pradėti teatrinę programą rengėjai patikėjo „Meno fortui“.  Net tris vakarus seniausio Meksikos sostinės „Teatro de la Ciudad“ scenoje skambės lietuvių kalba. Vilniaus teatras į egzotiškąją šalį vaidinti vyksta jau penktą kartą, todėl šių gastrolių susidomėjusi laukia ne tik vietos lietuvių bendruomenė, bet ir gausus būrys Meksikos teatro gerbėjų, studentų, kurie turėjo galimybę pamatyti E.Nekrošiaus statytus „Hamletą“, „Otelą“, „Faustą“, „Idiotą“.

Taigi kovo 27-ąją Kultūros ministerijos ekspertų komisijos sprendimo „Meno forto" trupei teks ieškoti internetinėje žiniasklaidoje. Šiemet naujausias E.Nekrošiaus spektaklis pagal vieną gražiausių Senojo Testamento tekstų „Jobo knygą“ yra nominuotas dviejose kategorijose – Geriausio režisieriaus ir Geriausio aktoriaus (pagrindinio vaidmens atlikėjo). Pastarojoje nominuotas Remigijus Vilkaitis už Jobo vaidmenį.

Prieš išvykdama į Meksiką „Meno forto" trupė „Jobo knygą“ kovo 13-ąją vaidins Vilniuje, „Menų spaustuvėje“. Dar šį pavasarį  “Jobo knyga" turės aplankyti kelis festivalius, taigi pastarasis vaidinimas bus jau priešpaskutinis šį sezoną.

Grįžę iš už Atlanto „Meno forto“ aktoriai pakvies žiūrovus į Lietuvos nacionalinį dramos teatrą Vilniuje, kur balandžio 2 d. bus vaidinamas spektaklis „Idiotas“ pagal Fiodoro Dostojevskio romaną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.