Apdovanojimas smuikininkei A.Daraškaitei – iš Velso princo rankų

A. Daraškaitė – aktyvi kamerinės muzikos atlikėja. Ji yra įkūrusi styginių kvartetą, atliekantį klasicizmo ir ankstyvojo romantizmo kamerinius kūrinius tiems laikams būdingais instrumentais.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 13, 2015, 9:31 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 2:53 PM

A. Daraškaitė – aktyvi kamerinės muzikos atlikėja. Ji yra įkūrusi styginių kvartetą, atliekantį klasicizmo ir ankstyvojo romantizmo kamerinius kūrinius tiems laikams būdingais instrumentais.

A.Daraškaitė gimusi Lenkijoje. Kai jai buvo penkeri, šeima persikraustė į Lietuvą, kur Agata mokėsi Nacionalinėje Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykloje. Dar būdama moksleivė debiutavo su Lietuvos kameriniu orkestru, laimėjo prizus dešimtyje jaunimo konkursų įvairiose Europos šalyse. A.Daraškaitė jau yra grojusi su visais didžiausiais Lietuvos orkestrais – Lietuvos valstybiniu simfoniniu, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu ir Lietuvos kameriniu.

Sulaukusi keturiolikos smuikininkė persikraustė į Angliją ir pradėjo mokslus Yehudi Menuhin mokykloje, kur jos mokytoja buvo Natalija Bojarski. Nuo tada ji dalyvauja solo ir kameriniuose koncertuose Jungtinėje Karalystėje (Londono „Wigmore Hall“, „Queen Elizabeth Hall“, “Cadogan Hall“ ir kt.).

2009 metais A.Daraškaitei buvo suteikta garbė groti solo (diriguojant Vladimirui Jurovskiui) Londono filharmonijos orkestro festivalyje „Between two worlds: Alfred Schnittke“ („Tarp dviejų pasaulių: Alfredas Schnittke“), vykusiame „Queen Elizabeth Hall“. 2012 metais smuikininkė laimėjo Karališkojo muzikos koledžo konkursą, kuris jai suteikė galimybę pasirodyti scenoje su Karališkojo muzikos koledžo simfoniniu orkestru (diriguojant Edwardui Gardneriui).

2013 metų vasarą A.Daraškaitė pradėjo groti Gidono Kremerio vadovaujamame kameriniame orkestre „Kremerata Baltica“. Kartu su šiuo orkestru atlikėja apkeliavo ne tik Europą, bet ir Vidurio Rytus bei Šiaurės Ameriką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.