V. Putino dvaro muzikantas atvyksta į Lietuvą

Prieš Ukrainos įvykius jis buvo laukiamas pasaulio muzikos centruose, tačiau po to, kai papildė Rusijos agresijos rėmėjų gretas, sulaukė priešiškos reakcijos ne vienoje šalyje. Pirmiausia jis buvo priverstas atšaukti koncertus Ukrainoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 16, 2015, 3:53 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 8:15 PM

Prieš metus gastroliuojant JAV beveik kiekvieną jo pasirodymą lydėjo „putinizmą“ smerkiantys vakariečių protestai. Žurnalistams jis pasakojo gaudavęs koncertuose rožių puokštes, perjuostas juodais kaspinais, su žuvusių rusų karių fotografijomis.

Vienas pirmųjų su 70-mečiu jį pasveikino Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. O dabar rusų smuikininkas Vladimiras Spivakovas atvyksta su savo vadovaujamu „Maskvos virtuozų“ orkestru paminėti jubiliejaus Vilniuje.

Kovo 18-osios koncertas „Compensa“ koncertų salėje bus skirtas ir šio orkestro 35-ajai sukakčiai. Kolektyvas, vadinamas kritikų tikslumo ir elegancijos pavyzdžiu, yra pristatęs Lietuvoje daug puikių programų. Tačiau ar Lietuvos publika bus jam tokia pat palanki kaip anksčiau, dar reikia įsitikinti. Kontekstas pasikeitė.

Šį kartą „Maskvos virtuozus“ į Vilnių atlydi Maskvos didžiojo teatro solistai – sopranas Ana Jarovaja bei tenoras Aleksejus Nekliudovas. Muzikantai žada atlikti W.A.Mozarto, A.Piazzolla‘os, G.Rossini, L.Boccherini, G.Puccini ir kitų kompozitorių kūrinius.

Šį vakarą V.Spivakovas su savo vadovaujamu kolektyvu stos prieš Talino, rytoj – prieš Rygos publiką. Į Vilnių jie atvyks trečiadienio ryte.

Maestro V.Spivakovas apsistos „Stiklių“ viešbutyje, o jo orkestrui yra užsakytas „Mabre Residence Hotel“. Ypatingų pageidavimų muzikantai neturi – į užkulisius prašoma patiekti kavos, arbatos, sumuštinių ir mineralinio vandens.

Rusų žvaigždės koncertą organizuoja „Medusa Concert“ kompanija.

V.Spivakovo ir „Maskvos virtuozų“ koncertas vyks „Compensa“ koncertų salėje kovo 18 d. 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.