Mokslininkai rado, kur palaidotas „Don Kichoto“ autorius

Mokslininkai teigia radę iškilaus

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 19, 2015, 2:55 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 11:51 AM

Ekspertai tiki, kad rasti palaikai priklauso žymiam rašytojui, jo žmonai ir kitiems asmenims, kurie, kaip rašoma, buvo palaidoti kartu su juo Madrido trinitorių vienuolyne. Tačiau mokslininkai teigia, kad atskirti jo pažeistus kaulus nuo kitų bus itin sunku. Romano „Don Kichotas“ autorius mirė 1616 m. Vėliau bažnyčia, kurioje jis buvo palaidotas, buvo atstatoma, o rašytojo palaikai vėlyvajame 17 a. buvo perkelti į kitą vietą. Nuo to laiko žymiojo literato palaikai dingo amžiams.

30 mokslininkų komanda pasitelkė infraraudonųjų spindulių kameras, trimačius skaitytuvus ir antžeminius radarus, padėjusius aptikti kapavietę pamirštoje pastato požeminėje patalpoje.

Sausį archeologai rado karsto dangtį su inicialais MC. Sienos nišoje taip pat buvo rasta suaugusių žmonių kaulų.

Tyrėjai per spaudos konferenciją antradienį pranešė, kad M. de Cervanteso palaikai bus perlaidoti su derama pagarba tame pačiame vienuolyne. Kriptą, kurioje palaidotas rašytojas, žmonės galės aplankyti kitais metais. Kriptos atidarymas sutaps su 400-osiomis M. de Cervanteso mirties metinėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.