Berlyno filharmonijos publiką V.Paukštelis atakuos ir vaizdais

Berlyno filharmonijos Kamerinės muzikos salėje kovo 26-ąją įvyks pianisto ir dailininko iš Lietuvos Viktoro Paukštelio fortepijoninės muzikos ir vaizdo animacijų vakaras “Šokančių paveikslų rečitalis“ („Recital of Restless Paintings“).

Pianistas V.Paukštelis koncertuos Berlyno filharmonijoje.
Pianistas V.Paukštelis koncertuos Berlyno filharmonijoje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 20, 2015, 10:04 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 5:16 PM

Menininkas sumanė sujungti savo talentus – tapybą ir skambinimą fortepijonu. “Šokančių paveikslų rečitalis“ – tai neįprastas renginys, kuriame V.Paukštelis atliks baroko ir romantizmo epochų kompozitorių kūrinius, o tuo pat metu bus demonstruojamos vaizdo projekcijos – šiuolaikiniai, ekspresyvūs, dinamiški, spalvingi jo tapybos darbai. Dvi meno formos papildys vieną kitą – garsų skalė prasiplės dėl vizualinės įtaigos, o vaizdai įgaus akustinio virpesio.

„Pagrindinis koncerto veiksnys esu aš ir mano potyriai, vidinės emocijos. Ko gero, būtų sunku nubrėžti siužetinę liniją tarp paveikslų ir didžiųjų genijų kūrinių, kuriuos atliksiu, tačiau pažadu, kad „Šokančių paveikslų rečitalį“ lydės vientisa mano vidinė energija“, – kalbėjo projekto autorius V.Paukštelis.

Pasak atlikėjo, šis projektas jau buvo pristatytas  Lietuvos koncertų salėse, tačiau pasirodymas pasaulinio garso Berlyno filharmonijoje – itin jaudinantis ir išskirtinio pasiruošimo reikalaujantis įvykis.

„Vokietijoje šimtmečius gyvuoja klasikinės muzikos tradicijos, ši šalis – daugelio žymiausių pasaulio kompozitorių tėvynė. Muzikos supratimas šeimose čia ugdomas nuo pat vaikystės, todėl Berlyno publiką įsivaizduoju kaip itin jautrią menui auditoriją“, – dalijosi mintimis V.Paukštelis.

Koncerte skambės Johanno Sebastiano Bacho, Roberto Schumanno, Jeano Philippe'o Rameau,  Frederico Chopino, Claude'o Debussy kūriniai.

V.Paukštelis yra koncertavęs Jungtinėse Amerikos Valstijose, Olandijoje, Prancūzijoje, Švedijoje, Šveicarijoje, Vokietijoje.

Jis mokėsi Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje ir B.Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje. Studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kur įgijo bakalauro, magistro, meno aspiranto diplomus, bei Hamburgo aukštesniojoje muzikos ir teatro akademijoje. Vėliau studijavo Paryžiaus aukštojoje muzikos mokykloje „Ecole Normale de Musique de Paris“. Atlikėjo diskografijoje – dvi kompaktinės plokštelės.

Tapytojo talentą V.Paukštelis pajuto prieš dešimtmetį. Yra surengęs ne vieną tapybos darbų parodą, dalyvavęs bendrose parodose su kitais dailininkais. Tapybą studijuoja Vilniaus dailės akademijoje.

 “Šokančių paveikslų rečitalis“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.