J.S.Bacho muzika skambės Vilniaus geležinkelio stotyje

Taip gaivinamos Valdovų rūmuose gyvavusios kultūrinio gyvenimo tradicijos ir kartu palaikoma pasaulinė iniciatyva „Bachas metro“ („Bach in the Subways“). 

Šiemet minimos kompozitoriaus J.S.Bacho gimimo 330-osios metinės.
Šiemet minimos kompozitoriaus J.S.Bacho gimimo 330-osios metinės.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 20, 2015, 6:11 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:45 PM

Taip gaivinamos Valdovų rūmuose gyvavusios kultūrinio gyvenimo tradicijos ir kartu palaikoma pasaulinė iniciatyva „Bachas metro“ („Bach in the Subways“). 

Kai tik Valdovų rūmų muziejus atvers vartus, lankytojai bus kviečiami į muziejaus Lankytojų vestibiulio auditoriją, kurioje originalo kalba su lietuviškais subtitrais bus rodomas filmas “Farinelli“, pasakojantis neįtikėtiną žymiausio visų laikų kastrato gyvenimo istoriją. Toje pačioje auditorijoje muzikologė dr. Aleksandra Pister skaitys paskaitą „Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kompozitorių gyvenimo ir muzikos mįslės. Marco Scacchi ir jo kanonų knyga“.

Valdovų rūmų Didžiojoje renesansinėje menėje nemokamai koncertuos senosios muzikos ansamblis „Affectus“. Rima Švėgždaitė (barokinis smuikas), Vytenis Giknius (traversas), Rokas Vaitkevičius (violončelė) ir Vaiva Eidukaitytė-Storastienė (klavesinas) grieš gražiausius J.S.Bacho,  Georgo Friedricho Handelio, Arcangelo Corelli ir Jeano Philippe'o Rameau kūrinius.

Europos senosios muzikos diena Valdovų rūmuose, kaip ir visoje Europoje, minima jau trečią kartą. Šiemet tuo pačiu metu J.S.Bacho kūriniai skambės ne tik Vilniaus, bet ir Bostono, Los Andželo, Niujorko, San Francisko, Sietlo (JAV), Budapešto (Vengrija), Čihuahua (Meksika), Dunedino, Velingtono (Naujoji Zelandija), Kristiansando (Norvegija), Leipcigo (Austrija), Lvovo (Ukraina), Minsko (Baltarusija), Tokijo (Japonija), Venecijos (Italija) metro bei geležinkelio stotyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.