R.Adomaitis skaitė ištraukas iš armėnų genocido liudijimų

Kino ir teatro aktorius Regimantas

Aktorius Regimantas Adomaitis.<br>V.Balkūno nuotr.
Aktorius Regimantas Adomaitis.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 26, 2015, 12:01 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 6:00 AM

Armėnijos žiniasklaidos agentūra „Mediamax“ šią savaitę pradėjo „100 sekundžių“ projektą, ketvirtadienį pranešė organizatoriai.

Jis paremtas armėnų genocidą išgyvenusių žmonių liudijimais, kuriuos paskelbė Nacionalinis Armėnijos archyvas. Žymūs pasaulio ir atskirų valstybių visuomenės veikėjai skaito šimto sekundžių trukmės ištraukas iš liudijimų. Viso buvo nufilmuoti 24 tokie vaizdo klipai.

Armėnai sako, kad iki 1,5 mln. žmonių buvo nužudyta per Pirmąjį pasaulinį karą byrant Osmanų imperijai. Tokius teiginius remia ir kelios kitos šalys. Armėnija jau seniai siekia tarptautinio šių žudynių pripažinimo genocidu.

Tuo metu Turkija tvirtina, kad 300-500 tūkst. armėnų ir mažiausiai tiek pat turkų žuvo per pilietinę nesantaiką, kai armėnai sukilo prieš savo valdytojus Osmanų imperijoje, palaikydami įsiveržusius rusų karius.

Daugiau kaip 20 šalių jau yra pripažinusios žudynes genocidu. Genocidą Armėnijoje 2005 metais yra pripažinusi ir Lietuva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.