Kaziuko mugės gaivintojui V. Urbai – Žygimanto Augusto medalis

Kaziuko mugės atgaivintojui,

V.Urbą medaliu apdovanojo A.Zuokas.<br>Vilniaus savivaldybės nuotr.
V.Urbą medaliu apdovanojo A.Zuokas.<br>Vilniaus savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 1, 2015, 10:58 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 6:27 PM

„Džiaugiuosi galėdamas įteikti patį garbingiausią miesto apdovanojimą, aukščiausią miesto žymenį Vyteniui Urbai. Šiandien – puiki proga padėkoti, kad kuriate šią šventę“, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

V.Urba Vilniaus ir Lietuvos tautodailininkams pažįstamas nuo 1991 metų, kai Vilniuje buvo atgaivinta Kaziuko mugės tradicija, o jis tapo šio renginio organizatoriumi. Kaziuko mugė yra unikalus Lietuvos reiškinys – daugelį metų ši šventė išlieka savotiška Vilniaus miesto vizitine kortele, prie kurios įvaizdžio kasmet naujomis idėjomis, tačiau palaikančiomis senąsias tradicijas, prisideda V.Urba.

„Jaučiuosi ir esu labai pagerbtas, pakylėtas po tokių gražių žodžių. Džiugu, kad renginiai pavyksta, kad Kaziuko mugės geografija plečiasi tolyn už Vilniaus ir Lietuvos ribų, kad jos laukia kaimyninės, ir ne tik, užsienio šalys, kad šitaip galime nešti mūsų šalies kultūros paveldą į daugelį pasaulio šalių ir svečias šalis priartinti prie mūsų“, – sakė V.Urba.

Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės medaliai yra vieni iškiliausių Vilniaus miesto apdovanojimų. Medalis teikiamas vieną kartą per metus atsižvelgiant į kandidatų nuopelnų svarbą per pastaruosius 10 metų, įvertinant jų visuomeninę ir profesinę veiklą Vilniaus miestui ir vilniečių labui.

Šiais medaliais, įsteigtais 2000 m., jau apdovanota 15 šalies šviesuolių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.