Populiarių vietų lankytojus pasitinka rankdarbiai

Bernardinų sodą, Lietuvos centrinį valstybės archyvą Vilniuje, Užutrakio dvarą papuošė menininkių Jurgitos Minderytės-Motiekaitės ir Sonatos Eidikienės rankdarbiai. Specialiai šiems objektams sukurtos dekoracijos – būdas estetinėmis priemonėmis atkreipti gyventojų dėmesį į populiarius turistinius, kultūrinius objektus ar reikšmingus projektus, kuriems sutvarkyti buvo skirta Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų.

Menininkės J.Minderytės-Motiekaitės sukurtas baltas povas svečius pasitiks Bernardinų sode Vilniuje.
Menininkės J.Minderytės-Motiekaitės sukurtas baltas povas svečius pasitiks Bernardinų sode Vilniuje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 3, 2015, 1:34 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 2:59 PM

Vilniaus gyventojus ir miesto svečius, artimiausiomis savaitėmis ketinančius apsilankyti Bernardinų sode, pasitiks menininkės J.Minderytės-Motiekaitės kurtas baltas povas. Pasak darbo autorės, tokia dekoracija pasirinkta dėl sąsajos su pavasarį bundančia gamta.

„Povas taip pat simbolizuoja grožį, didybę ir neša sėkmę, todėl tikiuosi, kad jis taps pamėgto miesto parko ir jo lankytojų laimės talismanu“, – apie dekoraciją kalbėjo smėlio menininkė ir rankdarbių mėgėja J.Minderytė-Motiekaitė.

J.Minderytės-Motiekaitės rankų darbo veltos vilnos ir mezginių dekoracijos taip pat jau papuošė Kauno pilies tiltą, Raudondvario dvarą, Birštono kurhauzą. Rankdarbiais siekiama atkreipti dėmesį į teigiamus pokyčius kasdienėje aplinkoje, nes šie objektai per pastarąjį dešimtmetį buvo sutvarkyti ir atnaujinti panaudojant ES investicijas.

Tapytoja ir megztų grafičių pradininkė Lietuvoje S.Eidikienė, mezginiais papuošusi medį šalia Lietuvos centrinio valstybės archyvo ir vazas prie įėjimo į Užutrakio dvarą, pasakojo, jog mezginiai nėra ilgalaikė, tačiau efektyvi ir estetiška meno forma, viešosioms erdvėms puošti naudojama visame pasaulyje.

„Kol gamtoje dar laukiame žalumos, medį prie Lietuvos centrinio valstybės archyvo norėjosi greičiau papuošti spalvomis ir margais paukščiais. Užutrakio dvaras – viena populiariausių vietų kultūrinių renginių bei pasivaikščiojimų puikiame sode mėgėjams ir estetišką aplinką nuspręsta papildyti tik nedideliu kruopščiu akcentu – subtiliais mezginiais prie įėjimo“, – savo rankdarbius komentavo S.Eidikienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.