Velykas nuskaidrins madingų kompozitorių kūriniai

Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“ antrąją Velykų dieną džiugins publiką madingų kompozitorių kūriniais.

Choras „Jauna muzika“ Velykų proga pristatys du kultinius kūrėjus.<br>Rengėjų nuotr.
Choras „Jauna muzika“ Velykų proga pristatys du kultinius kūrėjus.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Apr 4, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:56 PM

Dėl šių dviejų kūrėjų varžosi leidėjai, garso įrašų firmos, prestižiniai Europos ir Amerikos universitetai. Jų auditorija „YouTube“ interneto portale – milijoninė.

Tai amerikietis Ericas Whitacre’as ir latvis Erikas Ešenvaldas. Šių autorių hitus ir šalyje dar neskambėjusius kūrinius atliks choras „Jauna muzika“, vadovaujamas Vaclovo Augustino, kartu su perkusininku Pavelu Giunteriu ir kvarteto „Chordos“ muzikantais.

Retai modernumas ir originalumas dera su populiarumu, kaip E.Whitacre’o atveju. Kaip choro muzikos kūrėjas neįtikėtiną pasaulinį pripažinimą jis pelnė 2009-aisiais, pristatęs virtualų projektą „Lux Aurumque“, kuriam subūrė 185 dainininkų chorą iš skirtingų pasaulio šalių.

Latvio E.Ešenvaldo kūrinius taip pat atlieka geriausi pasaulio chorai ir orkestrai. Teologijos ir choro dirigavimo aukštuosius mokslus baigęs kompozitorius 11 metų dainavo Latvijos valstybiniame chore „Latvija“, kuriame ir pažino pagrindinį savo kūrybos instrumentą chorą.

Chorinės muzikos koncertas „Lux Aurumque“ Šv.Kotrynos bažnyčioje – balandžio 6 d. 18 val. Bilietų kaina – 5,50 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.