Baleto trupė ir gerbėjai gavo trigubą šokio dovaną „Bolero +“

„Bolero +“ – trijų vienaveiksmių baletų vakaras, į kurio premjerą šiomis dienomis pakvietė Nacionalinis operos ir baleto teatras. Šokio kritikės Ingridos Gerbutavičiūtės nuomone, „labai gerai, kad sukurtas baletų triptikas, kas lietuvių teatre nauja, o garsiose pasaulio nacionalinėse trupėse tai dažnas reiškinys. Džiugu, kad trupė ryžosi šiuolaikinei estetikai ir tikiuosi, kad vienaveiksmių baletų vakarai Lietuvoje prigis“.

Scenos iš vienaveiksmių baletų vakaro „Bolero +“: Martyno Rimeikio baletas „Visur kur mes nebuvom“.<br>M.Aleksos nuotr.
Scenos iš vienaveiksmių baletų vakaro „Bolero +“: Martyno Rimeikio baletas „Visur kur mes nebuvom“.<br>M.Aleksos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 11, 2015, 5:50 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:30 AM

Baletus kūrė trys skirtingi choreografai. „Things I Told Nobody“ („Dalykai, kurių niekam nepasakojau“) – pasaulinio garso choreografo Itziko Galilio kūrinys. Jis buvo pastatytas Monte Karlo baletui 2001 m., tačiau I.Galilis neperkėlė mechaniškai savo darbo į Vilniaus sceną. „Visuomet dekonstruoju ir kuriu savo darbus iš naujo“ sakė choreografas. „Reikia atrasti tam tikrus judesius, tinkančius vienam ar kitam šokėjui, o ne reikalauti iš jų to, kas jų kūnams yra svetima. Vadinamas trukdis, gali sukurti daug įdomesnių dalykų ir geresnių choreografinių sprendimų. Į šokėjus žiūriu ne kaip į visumą, o kaip į individualybes, todėl man svarbus tiesioginis ryšys su kiekvienu trupės šokėju“.

 “Visur kur mes nebuvom“ – jauno choreografo Martyno Rimeikio debiutas spektakliu. Iiki šiol jis yra kūręs šokio miniatiūras. Šokio profesionalus ir gerbėjus itin viltingai nuteikia naujo lietuvių choreografo sėkmingas darbas. 

Vakarą vainikuojantį baletą „Bolero“ sukūrė garsus choreografas, LNOBT baleto meno vadovas Krzystofas Pastoras. Spektaklio „Bolero +“ dirigentas – Modestas Barkauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.