Fotografuojantį A. Užkalnį erzina klausimai apie fotoaparatus

Sostinės galerija „Oslo namai – meno erdvė“  tęsia „Atradimų“ ciklą ir pristato publicisto Andriaus Užkalnio fotografijų parodą “Asmeninis Jėzus“. Andriaus fotografijos, kaip ir tekstai, nelyginant archeologiniai kasinėjimai – apnuogina ir išgrynina mūsų jausmus, pastebėjimus ir kasdienybės akimirkas. Tarsi visa tai jau esame matę, tarsi visa tai jau esame ir pamiršę, o Andrius nupučia dulkes nuo spalvų ir formų ir tarsi sako – imkite, džiaukitės.

Iš A.Užkalnio fotografijų parodos.
Iš A.Užkalnio fotografijų parodos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 14, 2015, 11:17 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 9:14 PM

A.Užkalnis, niekada nesivadinęs fotografu, nuolatos fotografuoja, žvelgdamas į daiktus ir detales, kurie mums po akių ir po kojų kasdien. Jo knygos aptaria laiko nuzulintus objektus, papročius ir supratimus, o nuotraukose – daiktai ir vaizdai, paliesti žmonių gyvenimo.

„Ne fotoaparatas, bet fotografas kuria paveikslus“, – nuolatos kartoja A.Užkalnis savo mokytojo iš Kalifornijos Keno Rockwello žodžius. Jis fotografuoja bet kuo – senu „Nikon“, nauju „Fujifilm“ ir telefonu „iPhone“ – ir nekenčia, kai kas nors klausia apie kameras ar objektyvus. Juk tapytojo niekas neklausia, kokius teptukus jis naudoja.

„Kažkada Jėzus rodė ir aiškino dalykus žmonėms, baksnodamas pirštais ir aiškindamas. A.Užkalnis bus jūsų asmeninis Jėzus, rodydamas pasaulį, kurio nepastebite“, – teigia parodos rengėjai.

A.Užkalnio fotografijų parodos „Asmeninis Jėzus“  atidarymas. Balandžio 15 d. 17 val. Galerija „Oslo namai – meno erdvė“ (Mindaugo g. 27 , Vilnius).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.