Senieji amatai lėlių teatre padeda pažinti Lietuvos istoriją

Mindaugo Lietuva, Gedimino laiškai, Vilniaus atsiradimo legenda, Algirdo ir Kęstučio valdymas,

Žaidžiam savo šalies istoriją – nuo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės iki šių laikų.<br>Kauno lėlių teatro nuotr.
Žaidžiam savo šalies istoriją – nuo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės iki šių laikų.<br>Kauno lėlių teatro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-04-14 11:10, atnaujinta 2018-01-06 21:14

Šio aktualaus savo edukacine, pažintine bei šiandien ypač svarbia tautinės savimonės formavimo misija spektaklio premjera įvyko savaitgalį Kauno valstybiniame lėlių teatre. Autoriai – Andrius Žiurauskas (jis – ir spektaklio režisierius) bei Sergejus Bocullo (jis – ir dailininkas). Kompozitorius bei atlikėjas – Artūras Sinkevičius, vaidina -Andrius Žiurauskas.

Kaip naujienų agentūrai ELTA sakė teatro vadovas Sigitas Klibavičius, spektaklio pagrindinis herojus – tautodailininkas.

Pasitelkęs senuosius amatus bei šiuolaikines technologijas, jis su vaikais žaidžia Lietuvos istoriją nuo Didžiosios Kunigaikštystės iki šių laikų. Netikėtai panaudotos medžiagos, gyva muzika, paradoksai bei drauge su vaikais spektaklio metu naujai atrasta žinomo istorinio įvykio interpretacija įdomi tiek mažam žiūrovui, tiek jį lydinčiam suaugusiam. Šio spektaklio pasižiūrėti kviečiami septynmečiai ir netgi už juos kiek jaunesni ar vyresni žiūrovai.

„Viena svarbiausių „Molinio sapno“ savybių – interaktyvumas bei vaikų kūrybiškumo, žinoma, ir patriotizmo ugdymas. Bet kuris namų apyvokos daiktas ar medžiaga spektaklyje gali virsti kunigaikščiu, jo žirgu, pilimi ant kalvos. Per žaidimą vaikai skatinami tapti istorijos dalimi. Stebėdami teatre vyksmą bei galėdami jį paveikti, jie tarsi atsiduria gyvo amžininko pozicijoje. O tai, sutikit, intriguoja“, – teigė S. Klibavičius.

Spektaklį režisavo didelė kūrybos vaikams bei istorinių žaidimų patirtį sukaupęs Kauno valstybinio lėlių teatro aktorius ir režisierius A. Žiurauskas. Jo statyti vaidinimai ne tik šio teatro, bet ir kitose scenose, sulaukė palankaus žiūrovų įvertinimo. Režisierius apdovanotas Fortūnos diplomais, 2008-aisiais jo darbas įvertintas kultūros ministro padėkos raštu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.