Kauno muzikiniame teatre – „Dryžuota opera“

Paskutinė šio kūrybinio sezono premjera Kauno valstybiniame muzikiniame teatre – sekmadienį. Mažuosius žiūrovus pakvies kompozitoriaus Antano Jasenkos „Dryžuota opera“.

„Dryžuota opera“ pasakos istoriją, kuri ne tik vaikams, bet ir tėvams šmaikščiai, lengvai pristatys muzikos pasaulį.
„Dryžuota opera“ pasakos istoriją, kuri ne tik vaikams, bet ir tėvams šmaikščiai, lengvai pristatys muzikos pasaulį.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 15, 2015, 2:02 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 6:31 PM

Anot teatro atstovės Linos Stankevičiūtės, šis dainuojamojo žanro spektaklis pasakos istoriją, kuri ne tik vaikams, bet ir tėvams šmaikščiai, lengvai pristatys paslaptingą muzikos pasaulį - čia pagrindiniais veikėjais taps dažniausiai naudojami muzikos terminai ir ženklai.

Šiame kūrinyje vaikai atpažins save ir kasdienybėje sutinkamus veikėjus, čia virtusius fantasmagoriniais muzikos pasaulio personažais: gražią ir grakščią Princesę Melodiją, griežtą, bet teisingą jos Tėtį Ritmą, išdidžią karalystės puošmeną jos Mamą Harmoniją, elegantiškąjį mokytoją Tonalijų, padūkusį ateities kompozitorių Triukšmutį bei daug kitų.

„Operą stato dirigentas Virgilijus Visockis, kuriam tenka garbė dalyvauti visų Kauno scenoje pirmą kartą rampos šviesas išvystančių lietuvių kompozitorių sceninių kūrinių premjerose (tokia būtent yra ir ši opera vaikams). Dar vienas šio pastatymo debiutantas yra operos režisierius aktorius Vaidotas Martinaitis, beje, pastatymui adaptavęs Agnės Dilytės parašytą šios operos libretą.

Spektaklio scenografė – kostiumų ir grimo dailininkė Giedrė Brazytė, puikiai žinoma iš savo darbų lėlių teatrams. Scenos judesį kuria choreografė Vesta Grabštaitė“, – premjerinio spektaklio, skirto vaikams, kūrybines pajėgas pristatė teatro atstovė L.Stankevičiūtė.

„Dryžuotoje operoje“ ypač pabrėžiami šeimos narių tarpusavio santykiai, todėl ją žiūrėdami tėvai ir vaikai atpažins savų šeimų aplinką, pasitaikančius nesutarimus, o kartu gaus patarimą, kaip juos spręsti.

Žiūrovai scenoje išvys įdomią ir skambią istoriją apie tai, kaip kartą idiliškoje Muzikos karalystėje dingsta darna ir taika, sutrinka ritmas, o harmonija tampa destrukcinė. Kaip princesė Melodija taip nori sugrąžinti iš namų nykstančią meilę, kad ryžtasi neįtikėtiniems žygiams, tačiau per savo vaikišką naivumą papuola į piktos klastos spąstus. Laimei, ją gelbėti skuba draugas Triukšmutis, teturintis vieną ginklą – aštrų ir kritišką protą. O ką čia veikia dryžuotas (kaip fortepijonas) veikėjas Zebras Indigo, sužinos tie, kurie apsilankys premjeriniuose spektakliuose.

„Dryžuotos operos“ premjera. Balandžio 19, 26, gegužės 22, 26, 27 ir 28 d. Kauno valstybinis muzikinis teatras

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.