Kultūros dienos proga Ukmergėje – apdovanojimų ceremonija

Ukmergėje jau gražia tradicija tampa balandžio 15–ąją, kai pasaulyje minima Kultūros diena, pagerbti kultūrai labiausiai nusipelniusius ukmergiškius. Ši kultūros darbuotojų šventė yra tarsi savotiška ukmergietiškų „Oskarų“ įteikimo ceremonija.

Ukmergėje apdovanoti kūrėjai, kultūros darbuotojai ir jų rėmėjai.
Ukmergėje apdovanoti kūrėjai, kultūros darbuotojai ir jų rėmėjai.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Apr 15, 2015, 5:51 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 5:57 PM

Jau penktus metus rengiama apdovanojimų ceremonija šį kartą vyko Ukmergės restorane „Vilkmergė“.  Už dailės, muzikos, teatro, šokio, literatūros, kino ar kitose kūrybos srityse pasiektą išskirtinį rezultatą, sukurtą meno kūrinį 2014 metų sėkmingiausio kūrėjo vardą pelnė dailininkė 26 metų Vaida Šulskutė Ji sukūrė ir padovanojo miestui dekoratyvinį pano „Vilkmergė“, kuris papuošė Ukmergės autobusų stoties pastato fasadą. V.Šulskutei įteikta skulptoriaus Henriko Orakausko kūrinys  - skulptūrėlė „Sveikinu“ ir  450 eurų premija.

Už pasiekimus ir reikšmingus darbus kultūros srityje, kultūros vertybių ugdymą šauniausia bei geriausia praėjusių metų kultūros darbuotoja pripažinta Ukmergės Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Deltuvos kaimo padalinio vyresnioji bibliotekininkė 62 metų Marija Radzevičienė.

Beveik keturis dešimtmečius šioje kaimo bibliotekoje dirbanti ir 225 skaitytojus aptarnaujanti M.Radzevičienė tikino, kad niekada nesitikėjo gauti apdovanojimo – 450 eurų premijos ir „Angelo sargo“ skulptūrėlės už savo kuklų ir mažai kam matomą darbą.

O bityną turintis ūkininkas 67 metų Jonas Šantaras nuo šiol turės ypatingą bitę – skulptoriaus Andriaus Janulio sukurtą skulptūrą „Bitė mama“.

J.Šantarui suteikta „2014 metų kultūros mecenato“ nominacija už ilgus metus trunkančią draugystę ir paramą Ukmergės kultūrai.

Ūkininkas negalėjo atsakyti, kiek iš viso renginių yra parėmęs, tačiau patikino, kadjo parama visada yra tik saldi ir gardi – medus, o ne pinigai.

Neseniai Ukmergėje įsteigtas meno kūrėjų paramos fondas „Baltasis garnys“ savo pirmąjį apdovanojimą už dvasinių vertybių puoselėjimą ir jų įprasminimą kūryboje skyrė 38 metų Ingai Miliauskaitei.

Menininkė pagerbta už sukurtą veltinę skulptūrą „Laimei prabudusi“. Šis kūrinys yra laimėjęs pirmąją vietą tarptautiniame vilnos vėlėjų festivalyje „WoolArtFest 2014“ bei žurnalo „Felt Fashion“ nominaciją.

„Niekas nemoka už parašytus eilėraščius, nutapytus paveikslus ar sukurtas dainas bei kitus kūrybinius ieškojimus. Bet jūs tai darote ir darykite, nes esate šviesos nešėjai, paženklinti dangaus kūrybos ženklu. Jei viso šito nebūtų, mes prilygtume gyvūnijos pasauliui. Dabar, kai naujas metas suteikia galimybę žmonėms pasirinkti savo gyvenamą vietą bet kurioje pasaulio dalyje, iškyla pavojus išnykti tautų katile. Todėl labiausiai norėtųsi visiems kultūroje gyvenantiems žmonėms palinkėti stiprybės“, – sakė ukmergiškis fotomenininkas, Ukmergės rajono savivaldybės kultūros tarybos pirmininkas Albinas Kuliešis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.