Dirigentės Mirgos Gražinytės šefą ištiko permainos

Ar permainos paveiks vieno iškiliausių JAV dirigentų 34 metų venesueliečio Gustavo Dudamelio karjerą, anksti spėlioti. Kos kas ji žydėte žydi. 2009-aisiais paskirtas Los Andželo filharmonijos orkestro muzikos vadovu penkeriems metams, jis netrukus pratęsė kontraktą iki 2019-ųjų, o neseniai – ir dar trejiems metams. Be to, maestro titulas pailgėjo – nuo šiol jis yra ir orkestro meno vadovas.

G.Dudamelio karjera žydėte žydi.<br>Reuters nuotr.
G.Dudamelio karjera žydėte žydi.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 20, 2015, 2:29 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 8:57 AM

Kolektyvo administracija šia proga viešai išliaupsino dirigentą kaip „didžią brangenybę“ dėl jo entuziazmo ir aistros ant podiumo, novatoriškų idėjų, darbo su jaunimu, kuriuo maestro tęsia savo mokytojo venesueliečio, švietėjiškos platformos „El Sistema“ įkūrėjo Jose Antonio Abreu tradicijas.

Orkestrantai taip pat patenkinti jaunuoju vadovu, o pats G.Dudamelis prisipažino vis labiau prisirišantis prie šio kolektyvo ir Los Andželo. Anot jo, Los Andželo filharmonijos orkestro situacija yra nuostabi dėl tvirtos bazės, vietos bendruomenės palaikymo, dinamiškos įvairiapusės veiklos.

Tačiau maestro asmeninis gyvenimas Los Andžele ėmė šlyti. AP pranešė, kad dirigento žmona Eloisa Maturen kreipėsi į teismą dėl skyrybų, apeliuodama į sutuoktinių „nesuderinamus skirtumus“. Pora yra susituokusi devynerius metus, augina trejų metų sūnų.

Moters nesulaikė net prašmatnus G.Dudamelio pirkinys. Šiemet maestro įsigijo už 2,775 milijonus dolerių rezidenciją populiariame Los Feliz rajone. Tai palmių apsuptas didelis baltas namas su plaukimo baseinu, sodais ir vidiniais kiemeliais. Jame yra studija, milžiniška virtuvė su pusryčių zona, svetainė, valgomasis ir poilsio kambariai, trys miegamieji, keturi vonios kambariai bei kitos patalpos.

Prieš kelerius metus dirigentas buvo nusipirkęs namą Holivude už 1,85 milijonus dolerių.

G.Dudamelis – vienas daugiausiai uždirbančių dirigentų ne tik Amerikoje. Kaip neseniai paskelbė Italijos žurnalas „Classic Voice“, šioje Europos šalyje jaunojo maestro honoraras yra kaip patyrusių scenos liūtų – Riccardo Muti, Zubino Mehtos, Riccardo Chailly.

G.Dudamelio asistente nuo praėjusių metų dirba 28 metų lietuvių dirigentė Mirga Gražinytė, patvirtinta šioms pareigoms po to, kai puikiai užsirekomendavo maestro sumanytoje jaunų dirigentų tobulinimosi programoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.