Pasaulinėje parodoje „Expo 2015“ skambės lietuvių muzika

Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras ir Vilniaus mokytojų namų mišrus choras „Bel Canto“ atstovaus Lietuvai pasaulinėje parodoje „Expo 2015“, kuri šių metų gegužę prasideda ir šešis mėnesius vyks Milane, Italijoje.

Choras „Bel canto“.
Choras „Bel canto“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 20, 2015, 3:43 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 8:42 AM

Choras „Bel Canto“ ir Šv. Kristoforo kamerinis orkestras pasirodys svarbiausiame Lietuvos nacionalinės dienos renginyje liepos 15 d., kuris vyks pagrindinėje koncertams skirtoje „Expo 2015“ parodos salėje, talpinančioje daugiau kaip 1000 žiūrovų.

Šių metų Expo paroda „Pamaitinti planetą. Energija gyvenimui“ (Feeding the Planet. Energy for Life) skirta maistui ir aplinkosaugai, todėl joje prisistatys ir Lietuvos maisto augintojai, gamintojai, mokslininkai, tautinio paveldo puoselėtojai. Lietuvos nacionalinės dienos „Expo 2015“ parodoje meninę programą rengia Lietuvos liaudies kultūros centras.

Choro „Bel Canto“ ir Šv. Kristoforo orkestro muzikinė programa Lietuvą pristatys kaip gilias ir savitas muzikos tradicijas turinčią šalį, tačiau atvirą naujovėms, šiuolaikinėms muzikos tendencijoms, norinčią ir galinčią eksperimentuoti, stebinti bei kurti.

Šv. Kristoforo orkestras koncerte atliks Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Jono Tamulionio, Osvaldo Balakausko, kt. žinomų lietuvių kompozitorių kūrinius. Orkestro meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus teigia, kad ši programa atspindi Šv. Kristoforo orkestro kūrybos kryptis.

„M.K. Čiurlionio muzika orkestro repertuare jau daugiau kaip 20 metų. Gausią O.Balakausko muziką styginiams orkestras yra atlikęs pirmasis, o jo kūrinys „Odisee“ simbolizuoja ne tik Odisėją, bet ir Vilniaus globėją Šv. Kristoforą, kuris yra kelionių šventasis. Efektinga Jono Tamulionio „Toccata“ sulaukia ypatingo dėmesio koncertuose“, – pasakojo Donatas Katkus.

Choro „Bel Canto“ meno vadovas ir dirigentas Artūras Dambrauskas teigė, kad choro muzikinėje programoje autentiška lietuvių muzika bus derinama su džiazo, bliuzo, elektronikos ir repo stiliaus akcentais, o taip pat skoninga choreografija.

„Bel Canto“ savo pasirodyme „Expo 2015“ atliks lietuvių kompozitoriaus Vytauto Miškinio kūrinį „Neišeik, Saulala“, taip pat J.Tamulionio, Giedriaus Svilainio, Roberto Varno išplėtotas autentiškas lietuviškas dainas ir UNESCO saugomas lietuviškas sutartines, kurios bus derinamos su kompozitoriaus Jono Jurkūno specialiai kuriama elektronine muzika.

Chorui talkins džiazo meistrai Artūras Anusauskas, Vytautas Labutis, solistė Lina Dambrauskaitė, skrabalų virtuozas Regimantas Šilinskas. „Bel Canto“ pasirodymą režisuos choreografė Agnija Šeiko. Choro „Bel Canto“ muzikinę programą papildys ir keturi profesionalūs šokėjai, kurie pristatys LLKC specialistų atkurtą Lietuvos etninių regionų tautinio kostiumo kolekciją. Taip pat bus demonstruojamos Lietuvos regionus pristatančios Rimo Sakalausko vaizdo projekcijos.

Šv. Kristoforo orkestro ir choro „Bel Canto“ muzikinės programos, skirtos Lietuvos nacionalinei dienai Expo 2015 parodoje, premjera Lietuvoje vyks birželio 1 d. 20 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.