Renovuotame Palangos gintaro muziejuje pasikeitė viskas

Porą metų Palangos gintaro muziejaus ekspoziciją galima buvo pamatyti tik rūsyje, nes vyko didžiulė renovacija. Dabar renovuotas Tiškevičių rūmų pastatas jau kviečia lankytojus. O muziejaus atidarymą penktadienį nuo 17 val. tiesiogiai transliuos LRT Kultūros kanalas ir portalas LRT.lt

Renovuotas Tiškevičių rūmų pastatas jau kviečia lankytojus.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
Renovuotas Tiškevičių rūmų pastatas jau kviečia lankytojus.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-24 12:18, atnaujinta 2018-01-06 00:53

Renginiai prasidės terasoje, laukiama daug garbių svečių, kurie vardinių rožių alėjoje sodins rožes. „Šios rožės skirtos garsiems asmenims, susijusiems su Palanga ir Tiškevičių rūmais. Tai ir Maironis, ir patys Tiškevičiai, ir architektas Franzas Schwechtenas, ir parko kūrėjas Edouardas Andre“, – sakė muziejaus projektų koordinatorė Regina Makauskienė.

Vėliau svečiai bus pakviesti į vidų apžiūrėti ekspozicijų, vyks svarbus renginys – Lenkijos kultūros ministrės Malgorzatos Omilanowskos knygos „Pabaltijo Zakopanė. Palanga Tyszkiewiczių laikais“ sutiktuvės. O nuo 20 val. – poezijos ir muzikos valanda.

„O šeštadienį nuo 11 val. ir sekmadienį visus kviečiame muziejuje apsilankyti nemokamai. Bus galima ne tik apžiūrėti ekspozicijas, bet ir dalyvauti renginiuose“, – kvietė R.Makauskienė.

Muziejuje pasikeitė viskas: vitrinos, vitrinų įranga, kitaip pateikiamas gintaras, atsirado daug daugiau eksponatų, pirmame aukšte yra istorinių interjerų ekspozicija, o antras aukštas skirtas gintarui.

Muziejus dar svetingesnis ir patogus negalią turintiems žmonėms: keltuvu bus galima nusileisti į apačią, vidiniais liftais iš cokolinio aukšto patekti į pirmą ir antrą aukštą.

„Turime ir interaktyvius terminalus, kur galima susipažinti ir su tekstine, ir su vaizdine medžiaga. Taip pat dabar turime erdvės kultūriniams renginiams ir savo centrą vadiname Baltijos šalių kultūrinių susitikimų centru, nes yra dvi salės su visa įranga ir konferencijoms, ir koncertams“, – vardijo R.Makauskienė.

Muziejus pritaikytas ir edukacinei veiklai, yra erdvės ir žmonėms, norintiems pabūti ramiau, pažiūrėti pristatymus, filmukus, kuriuos komentuoja muziejaus darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.