Rūmuose – istorijos apie valdoves ir kunigaikščių dvaro prabangą

Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai atsinaujina. Nuo 2015 m. gegužės lankytojai kviečiami dalyvauti trijose naujose teminėse ekskursijose. Per jas gidai pasakos apie Lietuvos didžiųjų kunigaikščių dvaro prabangą, gobelenų kolekciją ir moteris valdoves. Lankytojai, užsiregistravę į teminės ekskursijos grupę ir įsigiję bilietus, išgirs intriguojamų istorijų.

Teminės ekskursijos pasakos kaip buvo audžiami gobelenai, kaip mūsų šalies valdovai suprato prabangą, kokių prabangos daiktų apsuptyje jie gyveno ir kokį indėlį į mūsų šalies istoriją įnešė moterys valdovės.<br>D.Umbraso nuotr.
Teminės ekskursijos pasakos kaip buvo audžiami gobelenai, kaip mūsų šalies valdovai suprato prabangą, kokių prabangos daiktų apsuptyje jie gyveno ir kokį indėlį į mūsų šalies istoriją įnešė moterys valdovės.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 29, 2015, 5:07 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 11:23 AM

„Teminės ekskursijos padės lankytojams dar geriau suprasti, kaip buvo audžiami gobelenai, kaip mūsų šalies valdovai suprato prabangą, kokių prabangos daiktų apsuptyje jie gyveno ir kokį indėlį į mūsų šalies istoriją įnešė moterys valdovės. Teminių ekskursijų dalyvių laukia ir staigmena – apsilankymas apžvalgos aikštelėje, iš kurios atsiveria kerintis vaizdas į Vilniaus senamiestį“, – sakė Valdovų rūmų muziejaus Edukacijos ir lankytojų centro Informacijos grupės administratorė-ekskursijų vadovė Birutė Šulinskienė.

Temines ekskursijas pavieniams lankytojams planuojama vesti savaitgaliais, jei į ekskursiją užsiregistruos bent 10 asmenų, tačiau ne didesnėms kaip 25 asmenų grupėms. Užsisakyti tokias ekskursijas šie lankytojai galės telefonu ir internetu. Grupėms teminės ekskursijos bus vedamos visomis muziejaus darbo dienomis.

„Mėgstantiems pasivaikščioti po muziejų be gido, individualiai, šį sezoną taip pat turime naujovę – nemokamą audiogidą. Jis bus labai naudingas tiems, kurie į muziejų atvyko pirmą kartą“, – sakė administratorė-ekskursijų vadovė.

Nuo oficialios atidarymo dienos Valdovų rūmų muziejų jau aplankė daugiau kaip 460 tūkst. lankytojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.