Kūrybingiausiems muzikologams – ir V.Landsbergio premija

Gegužės 4 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bus paskelbti ir apdovanoti Onos Narbutienės, Vytauto Landsbergio ir Lietuvos kompozitorių sąjungos premijų už ryškiausius 2014 m. muzikologijos darbus laureatai.

Muzikologų premijų teikimo iškilmės vyks Lietuvos muzikos ir teatro akademijos J.Karoso salėje.
Muzikologų premijų teikimo iškilmės vyks Lietuvos muzikos ir teatro akademijos J.Karoso salėje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 1, 2015, 10:44 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 7:23 AM

Kasmetinę naujų Lietuvos muzikologų darbų pristatymo ir apdovanojimo iškilmę rengia Lietuvos kompozitorių sąjungos muzikologų sekcija. Jos inicijuota komisija išstudijavo praėjusių metų mokslines, pedagogines, publicistines, istorines ir kitokio pobūdžio publikacijas apie muziką, muzikinės kultūros populiarinamąją veiklą.

Geriausių muzikologijos darbų konkursas rengiamas kiekvieną pavasarį nuo 2004 m. Jame premijos teikiamos už ryškiausius praėjusių metų darbus įvairiose muzikologijos mokslo srityse, taip pat už Lietuvos muzikinės kultūros tyrinėjimą ir populiarinimą. 2007 m. premijoms suteikti iškilių Lietuvos muzikologų bendruomenės autoritetų O.Narbutienės (1930–2007) ir V.Landsbergio vardai. Šį kartą bus įteikta ir trečioji – Lietuvos kompzoitorių sąjungos – premija. Premijų steigėjai – Lietuvos kompozitorių sąjunga ir Vytauto Landsbergio fondas.

2014 m. Lietuvos muzikologų darbus vertino 7 ekspertų komisija: Šarūnas Nakas (pirmininkas), Beata Baublinskienė, Ramūnas Motiekaitis, Rima Povilionienė, Jonas Vilimas, Živilė Stonytė-Tamaševičienė ir Jūratė Katinaitė.

Muzikologų premijų teikimo iškilmės. Gegužės 4 d. 18 val. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos J.Karoso salė (Gedimino pr. 42, Vilnius). Koncertuos pianistė Birutė Vainiūnaitė. Įėjimas laisvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.