„Juditos triumfas“ grįžta, bet V.Putino galvos vis tiek nebus

Praėjusių metų pabaigoje Baroko operos teatro parodytas Gintaro Varno režisuotas spektaklis pagal Antonio Vivaldi oratoriją „Juditos triumfas“ baigėsi skandalu, nes į sceną nebuvo išridenta butaforinė Rusijos prezidento Vladimiro Putino galva, kaip buvo sumanęs režisierius. Šią oratoriją vėl bus galima išgirsti, tačiau galvos vis tiek nebus – rugsėjo 11 dieną teatras pakvies klausytojus į „Juditos triumfo“ koncertinį atlikimą Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje.

Scena iš Baroko operos teatro spektaklio pagal A.Vivaldi oratoriją „Juditos triumfas“.
Scena iš Baroko operos teatro spektaklio pagal A.Vivaldi oratoriją „Juditos triumfas“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 12, 2015, 3:10 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 9:35 PM

„Juditos triumfas“ – vienintelė išlikusi iš keturių kompozitoriaus A.Vivaldi oratorijų (visas pavadinimas – „Juditos triumfas prieš Holoferno barbarus“). Libreto autorius – Giacomas Cassetti. 

Tai alegorinis pasakojimas apie 1716 metų rugpjūčio venecijiečių pergalę prieš turkus, apsiautusius Korfu salą. Kartu kūrinys atspindi ir bendras laikotarpio venecijietiškų oratorijų naratyvines tendencijas – ypač populiarią kovos su užkariautojais iš Rytų tematiką. 

„Oratorijai Lietuvoje pristatyti pasirinktas koncertinis atlikimas. Atsižvelgiant į kūrinio originalumą ir nenuginčijamą istorinę vertę, kompozicijos atlikimas – svarbus įvykis mūsų šalies muzikiniame gyvenime, turtingas gilia Bibline tematika, o kartu atliepiantis ir neramias nūdienos pasaulio aktualijas“, – teigiama Baroko teatro pranešime spaudai. 

Jau 2016-aisiais bus švenčiamos oratorijos sukūrimo ir pirmojo atlikimo 300-osios metinės, kurioms ruošiasi ryškiausi Europos muzikos kolektyvai.

Oratorijos muzikos vadovas ir dirigentas Juozas Mantas Jauniškis, choro vadovė Jolita Vaitkevičienė, meno vadovas Viktoras Gerasimovas, dainuos Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos merginų choras Liepaitės“, gros Baroko operos teatro orkestras.

Bilietai.lt  ir Lietuvos nacionalinė filharmonija jau pradeda pardavinėti bilietus į A.Vivaldi „Juditos triumfą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.