Akordeono muzika: naujai ir suprantamai kiekvienam

Nemažai žmonių akordeono garsus vis dar sieja su senosios muzikos palikimu ar net painioja su armonika, kuria grodavo kaimo šventėse. „Akordeonas – išskirtinis instrumentas, galintis atskleisti kūrinius visai kitaip, nei esame įpratę juos girdėti. Džiaugiuosi, kad yra tokių atlikėjų kaip Martynas Levickis, kurie priminė šią tiesą Lietuvos publikai,“ – sakė jauna akordeono profesionalė Aurelija Matulevičiūtė.

A.Matulevičiūtė ir M.Lo Russo akordeonininkų duetas „Sensual Duo“.
A.Matulevičiūtė ir M.Lo Russo akordeonininkų duetas „Sensual Duo“.
M.Lo Russo – dirigentas, kompozitorius ir akordeono meistras.
M.Lo Russo – dirigentas, kompozitorius ir akordeono meistras.
A.Matulevičiūtė akordeoną studijuoja viename Italijos universitetų.
A.Matulevičiūtė akordeoną studijuoja viename Italijos universitetų.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Jul 3, 2015, 2:09 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 6:29 PM

Mergina tapo matoma, kai prieš metus su kolege smuikininke Simono Daukanto aikštėje grojo legendinės roko grupės „Aerosmith“ dainos „Crazy“ perdirbinį. Tuomet merginas pastebėjo net pats muzikos dinozauras Styvenas Tyleris, kuris,visų nuostabai, pakvietė merginas atlikti šį kūrinį kartu „Siemens“ arenoje.

„Niekada nepamiršiu jausmo, kai grojau dešimties tūkstančių žmonių miniai, kartu scenoje stovėjo patys „Aerosmith“, o nugara be sustojimo bėgo šiurpuliukai. Tai patirtis, pakeičianti muzikanto gyvenimą visais 180 laipsnių“, – sakė A.Matulevičiūtė.

Po pasirodymo su „Aerosmith“ merginos nustebino visus žiūrovus ir dingo iš jų akiračio. „Nenorėjau eiti lengviausiu keliu. Mane visuomet traukė iššūkiai. Nors Lietuvoje jau buvo padėtas pamatas kilti karjeros laiptais, nusprendžiau iškeliauti į Italiją ir siekti profesionalios muzikantės karjeros aukštumų“, – pasakoja akordeonininkė.

Mergina jau beveik metus ne tik mokosi  viename Italijos universitetų, bet ir su vienu iš savo dėstytojų, Marco Lo Russo, subūrė duetą „Sensual Duo“.

„Grojame etnomuziką, džiazą, populiariąją muziką, net mano kurtas kompozicijas,“ – sakė dirigentas, kompozitorius ir akordeono meistras M.Lo Russo. Jis džiaugėsi, kad pagaliau aplankys Lietuvą, apie kurią tiek girdėjo iš Aurelijos lūpų.

„Noriu pamatyti nuostabią jūsų gamtą, santūresnius, bet draugiškus žmones. Noriu pasisemti kūrybinės energijos ir pasidalyti savąja koncerte. Tai bus kitaip nei su garsiaisiais“Aerosmith“, bet nuoširdumu ir akordeono muzika tikimės pavergti kiekvieno atėjusiojo širdį“, – vylėsi M.Lo Russo.

„Sensual Duo“ koncertas. Liepos 9 d. 20 val. „Piano.lt“ vasaros terasa, Vilnius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.