Koncertas Pažaislyje kvies mažuosius ligonius sveikti greičiau

Liepos 9 d. Kauno Pažaislio vienuolyne suskambės onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams skirtos melodijos – čia vyks koncertas „Sveik su muzika“. Vieno koncerto rengėjų, projekto „Gėrio menas“ iniciatoriaus Vytauto Kernagio teigimu, vasariškas ir šviesus renginys – galimybė susiburti ne tik mažiesiems ligoniams ir jų šeimoms, bet ir visiems palaikantiems. Tikimasi, kad renginys taps dar viena kūrybinių dirbtuvių „Gėrio menas“ tradicija.

Operos solistas L.Mikalauskas – vienas koncerto „Sveik su muzika“ dalyvių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Operos solistas L.Mikalauskas – vienas koncerto „Sveik su muzika“ dalyvių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-03 17:19, atnaujinta 2017-10-28 04:06

Kauniečiams ir miesto svečiams skirtame nemokamame renginyje pasirodys operos solistas Liudas Mikalauskas, kompozitorius Andrius Kulikauskas ir aktorius bei bardas Gediminas Storpirštis. Renginį vainikuos „Viduramžių pasiuntinių“ ugnies šou. 

Pasak V.Kernagio, idėja surengti koncertą kilo žiemą, kai projekto „Gėrio menas“ kūrybinės dirbtuvės, skirtos onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams, persikėlė iš ligoninės į naujas erdves. Ugnies šou su fakyrais Santariškių Vaikų ligoninės kieme ir muilo burbulų šventė sulaukė didelio vaikų susidomėjimo.

„Neįprastos pramogos padeda mažiesiems ligoniams atsipalaiduoti, pasisemti gerų emocijų ir bent trumpam pamiršti ligoninės rutiną. Nusprendėme, kad vasarą vaikus kviesime į didelį renginį gamtoje, ir tada kilo mintis surengti koncertą „Sveik su muzika“, – sakė vienas koncerto rengėjų.

Renginys vyks Pažaislio vienuolyne įsikūrusiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“. Ši vieta pasirinkta neatsitiktinai – „Gėrio meno“ ir „Monte Pacis“ iniciatyva nuo birželio pradžios onkologinėmis ligomis sergantys vaikai ir jų tėvai gali šioje istorinėje vietoje leisti savaitgalius.

„Poilsis itin svarbus onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams ir jų tėvams. Išskirtinė Pažaislyje tvyranti atmosfera padeda pailsėti visai šeimai. Linkėdami mažiesiems ligoniams sveikti dar greičiau, nusprendėme ne tik išnaudoti galimybę juos priimti savaitgalio reabilitacijos, bet ir kartu su projektu „Gėrio menas“ rengti koncertą“, – sakė sveikatingumo komplekso „Monte Pacis“ direktorė Indra Ramanauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.