„Saulės žiede“ skambės folkloras iš 12 šalių

Liaudiškos muzikos garsais

Folkloras drebins Šiaulius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Folkloras drebins Šiaulius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 6, 2015, 2:50 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 6:52 PM

Festivalyje pasirodys kolektyvai iš Lietuvos ir užsienio šalių: Australijos, Azerbaidžano, Ispanijos, Kosta Rikos, Latvijos, Lenkijos, Rumunijos, Rusijos, Šri Lankos, Turkijos, Vengrijos.

„Šiemet tai vienas didžiausių dalyvių skaičiumi folkloro festivalių Lietuvoje. Šiauliuose keturių šalių folkloras bus pristatomas pirmą kartą“, – teigė konkurso-festivalio organizacinio komiteto vadovas Zenonas Ripinskis.

Pasak jo, šiemet renginyje apsilankys ir garbingi svečiai iš Tarptautinės liaudies meno organizacijos IOV (prie UNESCO) bei tarptautinių šokių festivalių federacijos FIDAF.

Liepos 6-ąją, karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, nuo pat ryto mieste gausu renginių. Konkurso-festivalio atidarymas prasidės iškilminga Lietuvos ir užsienio dalyvių eisena Šiaulių pėsčiųjų bulvaru. Iš karto po jos vyks atidarymo koncertas didžiojoje scenoje prie Kaštonų alėjos, kurio programoje – šalių dalyvių pasirodymai, pasidainavimai su tarptautinio konkurso pirmininke doc. Zita Kelmickaite, visuotinis tautinės giesmės giedojimas.

Liepos 6-oji – ir tautinio kostiumo diena. Tad organizatoriai kviečia visus šventės dalyvius ir svečius ateiti pasipuošus tautiniu kostiumu ar bent jo detale ir taip prisidėti prie bendros šventės dvasios kūrimo.

Visomis „Saulės žiedo“ dienomis žiūrovų lauks koncertai didžiojoje scenoje, šokių pamokos, masiniai šokiai, koncertai „Saulės terasoje“ ir daugybė kitų pramogų. Konkursinė dalis vyks Šiaulių kultūros centre.

Pasak „Saulės žiedo“ meno vadovo Dariaus Daknio, šie metai yra skirti etnografiniams regionams, tad ir konkurso-festivalio metu jiems bus skiriama daug dėmesio.

„Koncertuose Lietuvai atstovaus ansambliai iš penkių Lietuvos regionų – Aukštaitijos, Žemaitijos, Dzūkijos, Suvalkijos ir mažosios Lietuvos. Vien lietuvių dalyvių bus per 500, taip pat apie 300 užsieniečių“, – sakė jis.

Konkurso dalyviai dvi dienas varžysis 6 kategorijose (tradicinio folkloro šokio, stilizuoto folkloro šokio, instrumentinės muzikos, tradicinio dainavimo, vokalistų ir instrumentininkų solistų). Autoritetinga tarptautinė komisija išrinks ir apdovanos geriausius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.