Donato Ulvydo kuriamas filmas bus saugomas LRT archyvuose

Lietuvos nacionalinis radijas ir

Režisierius Donatas Ulvydas.<br>Archyvo nuotr.
Režisierius Donatas Ulvydas.<br>Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 8, 2015, 10:39 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 10:26 AM

FilmasEmilija“ žiūrovus pasieks Lietuvai ruošiantis minėti valstybės atkūrimo šimtmetį. Po filmo premjeros šalies kino teatruose LRT pasidalys filmu su savo žiūrovais ir ateityje saugos jį savo archyvuose.

Pasak filmo režisieriaus D.Ulvydo, užsienyje labai dažnai pirmaujančios pasaulio televizijos investuoja į nacionalinį kiną. Įprasta, kad garsiausiuose filmų festivaliuose geriausius filmus pristato tokios televizijos kaip BBC ar „Arte“.

„Mums labai smagu, kad Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija prisijungė prie lietuvių kino kūrėjų komandos ir tapo filmo „Emilija“ bendražygiais. Juo labiau kad ši kino juosta pasirodys artėjant šimtmečio minėjimui ir pasakos apie tas pačias vertybes, kuriomis grindžiama Nacionalinio transliuotojo misija – žodžio, pažiūrų, asmens laisvė ir tiesos sakymas“, – sako D.Ulvydas.

Vieno visų laikų populiariausių lietuviškų filmų „Tadas Blinda. Pradžia“ režisierius D.Ulvydas filmą „Emilija“ kuria drauge su šiemet prestižiniame Sundance (JAV) kino festivalyje apdovanoto filmo „Sangailės vasara“ prodiusere Živile Gallego.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.