Lietuvių ir islandų muzikantai projektą pradeda Kintuose

Liepos 10 d. 20 val. Kintų didžiojoje bažnyčioje susitiks Lietuvos ir tolimosios Islandijos atlikėjai – Gedimino Gelgoto vadovaujamas ansamblis NIKO bei styginių kvartetas „Skark“. Jie pakvies klausytojus į šiuolaikinės akademinės muzikos koncertą.

Kvartetas „Skark“.<br>Rengėjų nuotr.
Kvartetas „Skark“.<br>Rengėjų nuotr.
Ansamblis NIKO.<br>Rengėjų nuotr.
Ansamblis NIKO.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jul 9, 2015, 11:32 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 2:52 AM

Kintų muzikos festivalio organizatoriai VšĮ „Kintai Arts“ įsitraukė ir į kitą tarptautinį projektą – „Praeities ir dabarties muzika Lietuvos – Islandijos dialoge“. Jo metu, skirtinguose Lietuvos regionuose – Kintuose ir Kėdainiuose – vyks šiuolaikinės muzikos koncertai.

Lietuvos ir Islandijos tarpkultūrinį dialogą plėtojančio projekto tikslas yra skatinti šiuolaikinės profesionaliosios muzikos sklaidą mažuose Lietuvos regionuose, įtraukiant įvairias socialines žmonių grupes, supažindinant jas su šiuolaikine ir praeities muzika.

Islandiją ir Lietuvą sieja ypatingas istorinis ryšys. 1991-ųjų vasario 11-ąją Islandija pirmoji pripažino Lietuvos neprikausomybės atkūrimą. Tai tapo Lietuvai itin reikšmingu įvykiu. Šio projekto metu užmegztas ryšys tarp abiejų valstybių, atnaujins kultūrinį tarpusavio bendravimą.

Islandų styginių kvarteto „Skark“ branduolį sudaro keturi profesionalūs atlikėjai. Jo nariai ne tik groja, bet ir komponuoja muziką. Šis kvartetas aktyviai dalyvauja įvairiuose meno ir socialiniuose projektuose, bendradarbiauja su skirtingų sričių kūrėjais.

NIKO jau pagarsėjo Lietuvoje kaip unikalaus stiliaus ansamblis, skiriantis ypatingą dėmesį savo scenos įvaizdžiui ir koncertų režisūrai. Šiemet kolektyvas debiutavo Leipcigo „Gewandhaus“ salėje bei Vilniaus festivalyje atlikdamas G.Gelgoto simfoniją „Extracultural“.

Ir NIKO, ir kvarteto „Skark“ repertuare vyrauja šiuolaikinė minimalistinė, XX-XXI a. užsienio kompozitorių muzika bei jų pačių sukurti opusai.

Koncertas „Praeities ir dabarties muzika Lietuvos – Islandijos dialoge“ įvyks Kintų didžiojoje bažnyčioje liepos 10 d. 20 val. Renginys – nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.