Žagarės vyšnių festivalis: Kalėdos vasarą

Vienuoliktą kartą kasmet liepos mėnesį tūkstančiai žmonių ne tiktai iš Lietuvos atvyksta į Žagarę, į tradicinį Žagarės vyšnių festivalį. Visuotinio pripažinimo sulaukęs renginys žengia į vis didesnę brandą.

Šįmet Žagarėje rengiamo kaliausių žygio dalyviai turės atrodyti kaliausiškai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šįmet Žagarėje rengiamo kaliausių žygio dalyviai turės atrodyti kaliausiškai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žagarės vyšnių festivalyje koncertuos daugiau kaip keturis dešimtmečius grojanti roko legenda „Smokie“.
Žagarės vyšnių festivalyje koncertuos daugiau kaip keturis dešimtmečius grojanti roko legenda „Smokie“.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jul 10, 2015, 10:00 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 2:27 AM

Žagarės vyšnių festivalis pastaraisiais metais pritraukia daugiau nei 40 tūkst. svečių. Neatsitiktinai Žagarės miestas paskelbtas 2015 metų Lietuvos kultūros sostine.

Šiais metais festivalis vyksta liepos 9–12 dienomis su šūkiu „Kalėdos vasarą“ ir pasitinka svečius turtinga kraite: Žagarės vyšnių turgumi, žirgų konkūru, futbolo varžybomis, kaliausėmis, koncertine programa, kurioje pasirodys ir daugiau kaip keturis dešimtmečius grojanti roko legenda „Smokie“.

„Penktadienį į festivalį atvažiuoja legendiniai „Smokie“. Laukiame. Manau, kad jų gerbėjai tikrai žino, kur yra Žagarė“, – kalbėjo vienas festivalio rengėjų Mindaugas Balčiūnas.

Vakar koncertais ir penkiomis Sidabrinėmis gervėmis apdovanoto režisieriaus Igno Jonyno filmo „Lošėjas“ peržiūra prasidėjęs festivalis šiandien visus ragins pasidalyti derliaus pertekliumi renginyje „Draugų uogienė“.

Vėliau visi bus pakviesti į atvirą menininkės Nomedos Marčėnaitės uogienių virimo pamoką ir uogienių aukcioną. Už aukcione parduotą uogienę gauti pinigai bus kirti Žagarėje gyvenančioms daugiavaikėms šeimoms.

Penktadienį nuo pat 10 val. klegės didžiulė mugė, vyks žirgų varžybos ir kiti renginiai.

Penktadienio vakarą festivalio svečiai turėtų sulaukti ir minėtosios „Smokie“.

„Bus šiek tiek naujovių. Pagaliau Žagarėje turime dvi naujas gražias erdves – centrinę miesto aikštę ir baigtus restauruoti Žagarės dvaro rūmus, kuriuose bus galima apžiūrėti įvairias parodas“, – sakė M.Balčiūnas.

Šalia to laukia įvairiausių pramogų: pėsčių kaliausių žygis, kurio dalyviai bus supažindinti su vietos urbanistikos, architektūros, istorijos ir gamtos paveldu, vaikų ir suaugusiųjų futbolo, šaškių turnyrai, ranka piešto animacinio filmo visai šeimai „Aukso žirgas“ peržiūra.

Šiemet renginyje bus draudžiama vaišintis stipriaisiais alkoholiniais gėrimais.

„Šį sprendimą vertinu teigiamai. Vyšnių likerio galima nusipirkti ne tik Žagarėje. Jei jis būtų gaminamas būtent čia, gal ir būtų šiek tiek skaudu. Bet visuomeninė taryba pareiškė pageidavimą, kad nebūtų stipresnio kaip šešių laipsnių alkoholio. Manau, kad tai visiems į sveikatą“, – savo nuomonę pareiškė vienas festivalio rengėjų M.Balčiūnas. (LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.