Kauno pastatų fotografijos pasklido po pasaulį

Profesionalūs ir mėgėjai dainininkai iš Ispanijos, Lenkijos ir Turkijos įamžino žavingiausius Kauno moderniosios architektūros pastatus ir kitus juos sudominusius objektus. Nuotraukos pasklido po pasaulį.

Į Kauną atvykusi lenkė nufotografavo lėlinės animacijos pradininkui V.Starevičiui skirtą atminimo lentą su vieno iš jo filmo herojaus – žiogo – skulptūra.<br>Organizatorių nuotr.
Į Kauną atvykusi lenkė nufotografavo lėlinės animacijos pradininkui V.Starevičiui skirtą atminimo lentą su vieno iš jo filmo herojaus – žiogo – skulptūra.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Laikinoji sostinė“)

Jul 11, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Oct 26, 2017, 9:30 PM

Užsieniečius į svečius pasikvietė Petrašiūnų bendruomenės centro senjorai.

Viešnagės metu vyko ne tiktai koncertai. Svečiai dalyvavo ir fotografijų konkurse „Kaip mes matome save ir kitus“.

Projekto sumanytojas Tomas Senūta įsitikinęs, kad svetimtaučio akimis matomas miestas yra kitoks.

„Ne Lietuvoje gyvenantys žmonės gali padėti rasti naujų, nepastebėtų detalių, naujai pažvelgti į mums įprastus pastatus“, – įsitikinęs kaunietis.

Svečiai vaikščiodami po Kauną daugiausia fotografavo moderniosios tarpukario architektūros pastatus, jų detales, tačiau juos domino ir kiti išskirtiniai objektai.

Užsieniečiai stebėjosi, kad mieste vienoje vietoje sutelkta ir išlikę tiek daug moderniosios tarpukario architektūros statinių.

Atstovaudami šalims, kurių architektūros tradicijos skaičiuoja šimtmečius, svečiai grožėjosi lietuvišku minimalizmu, griežtomis fasadų linijomis, plokštumomis, stilistikos ir funkcionalumo darna.

Viena iš viešnių Anna Paszkievicz-Gadek Rotušės aikštėje pastebėjo lėlinės animacijos pradininkui Vladislovui Starevičiui skirtą atminimo lentą ir greta jos įkurdintą vieną iš menininko sukurtų personažų – žiogą.

Nuotraukos, kuriose įamžintas Kaunas, pasklido po pasaulį – iškeliavo į Ispaniją, Turkiją bei Lenkiją. Taip pat jų kolekcija liko ir Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.